Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Οι προκλήσεις της Τουρκίας συμβαδίζουν με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης


Γράψαμε ήδη για σκηνικό τύπου Ιμίων με αφορμή τις δηλώσεις Zeybek περί «κατοχής» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από την Ελλάδα, με την εμπλοκή της Hurriet και την παραλαβή της σκυτάλης απο τον Συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ
Γιαλίμ που απεπειράθη «απόβαση» στα νησιά μετά φανών, λαμπάδων και …δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα,
Σε κάθε περίπτωση η επίσημη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ υπήρξε «πατρική» και κατευναστική και διόλου ρητά αποδοκιμαστική των «ιδιωτικών» αυτών πρωτοβουλιών.
Ενδεχομένως ενθαρρυμένοι από την ανωτέρω επίσημη στάση, οι προβοκάτορες του Δημοκρατικού Κόμματος DP της Τουρκίας επανέρχονται (Sabah) με δηλώσεις του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στα Δίδυμα (απέναντι από τα νησιά) και προαναγγέλλουν για αύριο «αντικατοχικές» εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με «εκστρατεία με βάρκες» πρός …απελευθέρωση των δυο νησιών.

Το antinews γνωρίζει ότι η αρμόδια ελληνική αρχή είναι ενήμερη και εκφράζεται η εκτίμηση ότι με ήπια ισχύ θα αποκρουσθεί κάθε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αυτό δηλαδή που επιδιώκουν οι προβοκάτορες.
Παρατηρούμε ότι η ένταση με κάθε δυνατή ευκαιρία (ασκήσεις, παραβιάσεις, ανεύθυνες και προβοκατόρικες δηλώσεις και ενέργειες) συντηρείται και ακολουθεί αυξητική πορεία, ίσως όχι τυχαία εν όψει εκλογών στην Τουρκία και ανησυχητικών οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Η συγκυρία αυτή είναι που καθιστά επικίνδυνη και απρόβλεπτη την αυριανή απόπειρα προβοκάτσιας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου