Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πώς οι αριστεριστές πάνε να “καπελώσουν” τους αγανακτισμένους

Η μαζική κινητοποίηση εδώ και έξι ημέρες δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο Σύνταγμα έχει πραγματικά εκπλήξει τόσο το μηντιακό όσο και το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο βλέπει να λαμβάνει χώρα και οστά κάτι που δεν μπορεί να ποδηγετηθεί. omadesΚάτι που δεν εξαντλείται σε λίγα κουρασμένα και από υποχρέωση ειπωμένα συνθήματα. Κάτι το οποίο δεν εκπροσωπείται από “ηγέτες” οι οποίοι μπορούν να “διαπραγματευτούν” με τους κυβερνητικούς και ως εκ τούτου να το “ξεπουλήσουν”.
Όλα όμως τα παραπάνω χαρακτηριστικά αυτού του “κάτι” σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλονται σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Την ανομοιογένεια και την ποικιλότητα του πλήθους που κάθε απόγευμα μαζεύεται στην Πλατεία Συντάγματος.
Κάθε είδους κόσμος, κάθε είδους άνθρωποι βρίσκονται εκεί. Από εθνικιστές και πατριώτες, μέχρι δεξιούς, αριστερούς, ακροαριστερούς και αναρχικούς.
Ο “χάρτης” της Πλατείας Συντάγματος
Κάθε απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι διάφορες “φυλές” γνωρίζουν πού περίπου ανήκουν. Πάνω, εμπρός στην Βουλή, είναι το σημείο που μαζεύονται οι πιο “μαχητικοί”.
Κουβαλούν μαζί τους δεκάδες ελληνικές σημαίες, τις φορούν στην πλάτη και προσπαθούν συνεχώς να φωνάζουν συνθήματα και αποστέλλουν την “ευχή της ανοιχτής παλάμης” στην Βουλή. Αυτοί είναι που κλείνουν τον δρόμο και που φαίνονται συνήθως στην τηλεόραση.

Στα σκαλοπάτια του Συντάγματος κάθεται πολύ νεολαία, κάτι το οποίο για κάποιους από αυτούς είναι γνώριμο, καθώς καθόντουσαν εκεί και πριν “αγανακτήσουν”.
Στην μέση της πλατείας, υπάρχουν τέντες όπου στεγάζονται κάποια τραπεζάκια της “Συνέλευσης” της Πλατείας, όπου δημιουργούνται και οι διάφορες ομάδες “εργασίας”.
Τόσο η συνέλευση όσο και αυτά τα τραπεζάκια έχουν στηθεί και διαχειρίζονται από ακροαριστερούς – αναρχικούς, οι οποίοι προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να ελέγξουν το “προφίλ” των αγανακτισμένων που βγαίνει προς τα έξω.
Προσπαθούν να “καπελώσουν”
Την στιγμή που οι Ελληναράδες του Εθνικού πολιτικού χώρου, γκρινιάζουν και αδυνατούν να καταλάβουν την σπουδαιότητα των σημερινών συνθηκών, η αριστερή πολιτική στρατιά, έχει ξεκινήσει ένα πανέξυπνο καπέλωμα ή τουλάχιστον μια προσπάθεια καπελώματος , των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Από την light αριστερά με τις trendy κοπελίτσες και τους νεαρούς φερέλπιδες άντρες να φοράνε μπλουζάκια του σφαγέα Στάλιν, μέχρι μέλη της συμμορίας antifa και των αναρχικών, οι αριστερές συνιστώσες έκαναν την διαφορά.
Καπέλωσαν το οργανωτικό της εκδήλωσης, οργάνωσαν την δήθεν ''συνέλευση'', στην οποία αγοράκια και κοριτσάκια των αριστερών κομμάτων λένε την άποψή τους, αυτοπαρουσιαζόμενοι ως αγανακτισμένοι και έγιναν χρήσιμοι στην εκδήλωση μιας και πλέον προσφέρουν υπηρεσίες όπως καθαριότητας, πρώτων βοηθειών κλπ.
Σαφέστατα το να μοιράζεις φυλλάδια του κόμματός σου, σε αντικομματική εκδήλωση είτε είναι ανοησία, είτε είναι προσβολή προς τα αιτήματα των αγανακτισμένων. ''Ψήφους ζητάνε και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ψήφους και τα εξωκοινοβουλευτικά''.
Αυτό είπε ο κόσμος στους αριστεριστές του ΚΚΕ(Μ-Λ) και έτσι έκαναν κάτι εξυπνότερο. Άφησαν τους διάφορους αγανακτισμένους να ανεμίζουν τις Ελληνικές σημαίες, μπροστά από τους βαριεστημένους άντρες των ΜΑΤ, και αφού είδαν πως δεν μπορούν να μοιράσουν με ευκολία φυλλάδια της εργατικής αλληλεγγύης, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων ''προοδευτικών'' δυνάμεων , έκαναν κάτι άλλο.
Έβαλαν μπλουζάκια με αριστερά σύμβολα, κρέμασαν σημαίες με τον κομαντάτε Τσε, έφεραν φίλους μετανάστες ώστε να μπει και το κατάλληλο διεθνιστικό χρώμα και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Δείχνουν πως έχουν βάθος στην οργάνωση καταστάσεων και φυσικά στην καπηλεία. Αν μάλιστα ''την πάτησαν'' στην Κερατέα, εδώ παίζουν εξυπνότερα.
Βέβαια, εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στην υποτιθέμενη “συνέλευση” δεν συμμετέχει παρά μια πολύ μικρή μειοψηφία των χιλιάδων που βρίσκονται στο Σύνταγμα. 300-400 άτομα το περισσότερο.
Πολύ περισσότερο λειτουργικότητα όμως έχουν οι πάγκοι, όπου δήθεν στήνονται οι ομάδες εργασίας. Αυτούς τους χρησιμοποιούν οι αριστεροί για να μαζέψουν ονόματα από ανθρώπους οι οποίοι ίσως από φιλότιμο και ενθουσιασμό θέλουν να βοηθήσουν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί “ένταση” μεταξύ των διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων που υπάρχουν στην Πλατεία. Πολλοί όμως φοβούνται ότι κάτι τέτοιο ίσως κάποια στιγμή συμβεί.
Ήδη στο γνωστό site των αντιεξουσιαστών “indymedia” πληθαίνουν τα καλέσματα για την “εκδίωξη” των “φασιστών” που κρατούν τις ελληνικές σημαίες. Ανάλογη θέση υιοθέτησε και η “Συνέλευση”. Όπως είπαμε όμως η λιγοστή αυτή μειοψηφία δεν μπορεί να επιβάλλει – μέχρι στιγμής – τις απόψεις της, γιατί γνωρίζουν ότι θα αντιδράσει ο κόσμος.
Ακριβώς εκεί βρίσκεται και η ουσία της συμμετοχής των Ελλήνων πατριωτών μαζικά και εντατικά. Να μην αφήσουν την κατάσταση να “καπελωθεί”.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου