Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σύλληψη ατόμων για κλοπές μεταλλικών κάδων αποκομιδής στερεών αποβλήτων - διαρρήξεις αυτοκινήτων

1. Πρώτες πρωινές ώρες της 25-5-2011, στην Αγία Παρασκευή, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος λίγο πριν την σύλληψή του, αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά το τελευταίο δίμηνο, στην Αγία Παρασκευή και στο Χαλάνδρι, διέρρηξε συνολικά είκοσι επτά (27) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και ατομικά έγγραφα.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

2. Πρωινές ώρες της 26-5-2011, στα Άνω Λιόσια, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία», ενώ αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον συνεργοί τους.
Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν εντός οικοπέδου να κατέχουν δύο (2) μεταλλικούς κάδους αποκομιδής στερεών αποβλήτων, οι οποίοι είχαν κλαπεί προ διημέρου από την περιοχή του Ασπροπύργου και του Βοτανικού αντίστοιχα.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ασπροπύργου διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο έτος, στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, αφαίρεσαν χρησιμοποιώντας φορτηγά αυτοκίνητα, συνολικά ενενήντα οκτώ (98) μεταλλικούς κάδους αποκομιδής στερεών αποβλήτων, τους οποίους στην συνέχεια, αφού έβαφαν για να μην αναγνωρίζονται, πωλούσαν. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου