Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πραξικοπήματα στην Ελλάδα "ονειρεύονται" οι Τούρκοι

Αναπαραγωγή της είδησης που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild περί κινδύνου πραξικοπήματος στην Ελλάδα έκανε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Πιο συγκεκριμένα πριν από μερικές ημέρες η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε την είδηση σύμφωνα με την οποία, μελέτη της αμερικανικής CIA για την Ελλάδα αναφέρει ότι τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση πιθανόν να οδηγήσουν την χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν στρατιωτικό πραξικόπημα.


Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα η οποία επικαλείται το γερμανικό δημοσίευμα η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με κλιμακούμενη έξαρση βίας, διαδηλώσεις και αντίδραση του λαού, που η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ελέγξει. Εάν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει την πιθανότητα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση για την αποπληρωμή των χρεών της τόσο από την ΕΕ όσο και από ΔΝΤ ενώ αναφέρονται και οι δηλώσεις του ολλανδικού υπουργού σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του καθώς και η Γερμανία και η Φινλανδία δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα αν η τελευταία δεν υιοθετήσει περισσότερα δραστικά μέτρα περικοπών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου