Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Γ. Μπουτάρης τα βάζει με τους Πόντιους και επαινεί το σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Οι Πόντιοι συμπολίτες μας στρέφονται πλέον κατά του εθνομηδενιστή δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο τελευταίος, δεν παρέστη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αν και είχε προσκληθεί. Όταν λοιπόν διασταυρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιο Παρχαρίδη, ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε για την απουσία του 9παρλεστησαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών), ο δήμαρχος του είπε: «Δεν συμμετέχω σε διασπαστικές κινήσεις»! Τι εννοεί ο «ποιητής»;!

Φυσικά, πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Μπουτάρης, είχε δηλώσει από την Κωνσταντινούπολη, ότι θεωρεί «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ». Η επίσκεψη στην Πόλη και η δήλωση είχαν συμπέσει με την 97η επέτειο της Γενοκτονίας αυτού του σημαντικού τμήματος του ελληνισμού από την Τουρκία.


Επιστολή διαμαρτυρίας
Στις 24 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, απέστειλε στον κ. Μπουτάρη, επιστολή διαμαρτυρίας, όπου μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή μας θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη επιτυχία της κεντρικής πανελλαδικής εκδήλωσης εθνικής μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την 19η Μαϊου 2011... Αισθανόμαστε μάλιστα την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διότι παρά τα όσα είχαμε συμφωνήσει στην από κοινού μας συνάντηση πριν από ένα μήνα, δεν παρέστητε τελικώς για να απευθύνετε χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας επιπροσθέτως δε, δεν γνωρίζουμε την τύχη της δικής σας πρότασης για μετονομασία κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό 19ης Μαΐου. Αντιθέτως ακούσαμε και διαβάσαμε μετ' επιτάσεως σε πάρα πολλές ηλεκτρονικές σελίδες του Τύπου απόδοση δηλώσεών σας στην Κωνσταντινούπολη την 17η Μαΐου ενώπιον Τούρκου συναδέλφου σας περί του πόσο ‘μεγάλη τιμή είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης να είναι γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ'. Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κύριε Δήμαρχε είμαστε υποχρεωμένοι από την ιερή παρακαταθήκη των 353.000 αθώων θυμάτων του ποντιακού ολοκαυτώματος και γενοκτονίας να είμαστε κάθετα και ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε να αγιοποιήσει το σφαγέα των προγόνων μας Μουσταφά Κεμάλ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να διευκρινίσετε τις δηλώσεις σας.
Θα παρακαλούσαμε να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν αποτελεί στοιχείο προσωπικής εμπάθειας προς οποιονδήποτε αλλά έσχατος όρος αυτοσεβασμού τριών εκατομμυρίων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε όλο τον κόσμο».

Δεν δίνει πλατεία στους Πόντιους για εκδήλωση!
Έχει όμως και εξωφρενική συνέχεια το θέμα: "Με την επιστολή μας αυτή επίσης ζητούμε την παραχώρηση της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης την 19η Μαΐου 2012 έτος που η Θεσσαλονίκη μας θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κύριε Δήμαρχε αυτά που δηλώσατε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι ‘δεν θα δώσω την Πλατεία σε κανένα την άλλη χρονιά', διότι οι Πλατείες ανήκουν στον λαό και ο λαός αποφασίζει για την μοίρα του».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου