Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις και στο Μοσχάτο, για το κέντρο μεταναστών


dimosmosxatouΑπό την στιγμή που η κυβέρνηση δημοσιοποίησε τον σχεδιασμό της για την δημιουργία κέντρων παραμονής μεταναστών στον Ελλαδικό χώρο, οι τοπικές κοινωνίες των χώρων που επιλέχθηκαν έχουν αρχίσει να βράζουν με θυμό, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι οι γειτονιές τους θα μεταβληθούν σε επίκεντρα του μεταναστευτικού προβλήματος.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε αρκετές από τις περιοχές έχουν αρχίσει να δημιουργούνται αντιδράσεις. Είχαμε π.χ. την περίπτωση της περιοχής της Λάρισας, για την οποία έγινε και ερώτηση στην Βουλή από τον Αστέριο Ροντούλη του ΛΑΟΣ, έχουμε τις πρώτες κινήσεις στην περιοχή του Ελληνικού και ... ετοιμάζονται και αλλού.
Είχαμε όμως και τις πρώτες αντιδράσεις από το Μοσχάτο, όπου ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει την μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε ξενώνα μεταναστών. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη επιστολή του δημάρχου του Μοσχάτου και του Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,
Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με #ημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά. Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το
κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την δημοτική αρχή.
Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» της χαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στην περιοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών. Όπως προκύπτει, ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη επισκέπτεςτους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης. Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής
Αρχής. Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχικήγνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου