Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν συνολικά 292 κιλά και 80 γραμμάρια κοκαΐνης Συνελήφθησαν οι τρεις (3) εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης και έξι (6) επιπλέον μέλη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κοινή επιχείρηση του Τ μήματος Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής , της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Γραφείου D.E.A. Αθηνών της Πρεσβείας των Η.Π.Α., η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εξήγαγαν ναρκωτικές ουσίες α πό τη Λατινική Αμερική , τις εισήγαγαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις μετέφεραν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη του κυκλώματος , μεταξύ των οποίων οι τρεις ( 3) αλλοδαποί εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης , δύο (2) αλλοδαποί παραλήπτες-αγοραστές της ποσότητας κοκαΐνης, καθώς και (4) ημεδαποί διαμεσολαβητές σε ότι αφορά τον εκτελωνισμό του φόρτου και τη γενικότερη διαχείρισή του στα όρια της Επικράτειας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών».
Από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Διακόσια ενενήντα δύο (292) κιλά και ογδόντα (80) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • ένα εμπορευματοκιβώτιο (κοντέινερ) το οποίο περιείχε ξυλεία δαπέδου,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • χρηματικά ποσά και τα
  • έγγραφα-παραστατικά διακίνησης του κοντέινερ.
Οι έρευνες συνεχίζονται στα όρια του αυτοφώρου, με σκοπό τον εντοπισμό τυχόν άλλων ναρκωτικών ποσοτήτων ή συμμετοχής επιπλέον προσώπων.
Ειδικότερα, προ μηνός περίπου, εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Θεσσαλονίκης , ύποπτο φορτίο σε κοντέινερ, με προέλευση χώρα της Λατινικής Αμερικής. Από την ενδελεχή έρευνα που επακολούθησε στο περιεχόμενο του ύποπτου εμπορευματοκιβωτίου, βρέθηκε «κτισμένη» μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (292) κιλών και (80) γραμμαρίων. Η ποσότητα αυτή ήταν τοποθετημένη μέσα σε ξυλεία δαπέδου με την οποία ήταν έμφορτο το κοντέινερ.
Το κοντέινερ τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και ύστερα από σχετικές έρευνες και πληροφορίες, εντοπίσθηκαν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εκτελωνίσουν το παράνομο φορτίο, καθώς επίσης και οι παραλήπτες και οι διαμεσολαβητές.
Όλοι τους τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, μέχρι τη σύλληψή τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε, τα περισσότερα από τα συλληφθέντα μέλη, παρακολουθούνταν και από Αρχές του εξωτερικού, ως ύποπτοι διακινητές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου