Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ” ΕΘΝΟΣ

“Το μακεδονικό έθνος δημιουργήθηκε μετά το 1945 με μαζικές δολοφονίες, συλλήψεις και απειλές. Φτιάχτηκε με βάρβαρο εξαναγκασμό.

 

Και αυτό το ψεύτικο έθνος, γκρεμίζεται, αργά ή γρήγορα.” Αυτά, και άλλα πολλά ακούγονται σε απόσπασμα βουλγαρικής εκπομπής με τον τίτλο “Ένας Βούλγαρος στη Μακεδονία” που κυκλοφόρησε χθες στο ”Youtube”.

 

Στην εισαγωγή, ο παρουσιαστής της εκπομπής λέει ότι ελπίζει να παρακολουθούν και οι πολίτες της πΓΔΜ την αποψινή εκπομπή του, προσθέτοντας ότι θα μάθουν το λόγο σύντομα. Παραθέτουμε τη μετάφραση του βίντεο, στην ελληνική γλώσσα.


-Εδώ στην πΓΔΜ μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου όπως θέλεις. Νιγηριανό, Κινέζο, ό,τι σου αρέσει.

Αλλά αν πεις ότι είσαι Βούλγαρος, είσαι τελειωμένος.

Πριν βγω έξω στο δρόμο, η μητέρα μου πάντοτε με προειδοποιούσε: Μην τολμήσεις να αποκαλέσεις τον εαυτό σου Βούλγαρο – θα μας συλλάβουν όλους.

-Τον παππού μου τον βασάνισαν και τον έκαψαν ζωντανό μπροστά στους 6 γιους του. Επειδή εργαζόταν για τη Βουλγαρία.

Στο χωριό μου υπάρχουν δυο εκκλησίες. Η παλιά είναι Βουλγαρική. Το 1924 οι Σέρβοι την κατέστρεψαν κι έχτισαν μια Σερβική εκκλησία για να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος εκεί.

-Το πρώτο σχολείο εδώ άνοιξε το 1843. Οι πρόγονοι μου ζούσαν εδώ στο Τίτο Βέλες, είχαν σπίτι εδώ. Και οι άνθρωποι μάθαιναν τη βουλγαρική γλώσσα.

Η Βουλγαρία ήταν  σκλαβωμένη στους Τούρκους τότε. Και αυτή η γη, η Μακεδονία (σ.τ.μ.: εννοεί την πΓΔΜ), ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους επίσης. Ποιός στον κόσμο τους ανάγκασε να μάθουν Βουλγάρικα; Ποιός;

-Πάνω από 30.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μακεδονία (σ.τ.μ.: και πάλι εννοεί την πΓΔΜ), επειδή ήταν Βούλγαροι.

Και πάνω από 180.000 συνελήφθησαν και στάλθηκαν στη φυλακή επειδή ήταν Βούλγαροι. Οι μορφωμένοι Βούλγαροι με μέλλον, οι οποίοι ζούσαν στο Βέλες, ήταν 53 – όλοι τους δολοφονήθηκαν βάρβαρα.

-Επειδή τραγούδησα 4 βουλγαρικά τραγούδια, φυλακίστηκα για τέσσερις μήνες το 1959. -Το ”μακεδονικό” έθνος δημιουργήθηκε μετά το 1945 με μαζικές δολοφονίες, συλλήψεις και απειλές. Φτιάχτηκε με βάρβαρο εξαναγκασμό. Είναι ψεύτικο έθνος. Ό,τι είναι ψεύτικο, γκρεμίζεται αργά ή γρήγορα.

Η Γιουγκοσλαβία ήταν ψεύτικη. Δημιουργήθηκε από 6 δημοκρατίες. Γκρεμίστηκε.

- Από 471 βουλγαρικά κοιμητήρια μόνο δύο έχουν απομείνει. Πού είναι τα άλλα; (Καταστράφηκαν).

- Η Μακεδονία είναι μέρος της Βουλγαρίας (σ.τ.μ.: εννοεί την πΓΔΜ). Είμαστε όλοι Βούλγαροι εδώ. Και δεν θα φύγουμε! Αυτή είναι βουλγαρική γη, το σπίτι των προγόνων μας!

- Μια τρομερή πνευματική γενοκτονία επιτελέσθηκε εδώ. Ήταν καταστροφική. Εάν ένας άνθρωπος δεν είναι φανατικός, εάν δεν είναι περήφανος για αυτό που είναι, πάντοτε θα χάνει.

- Οι Γιουγκοσλάβοι φανατικοί πιστεύουν ότι η Γιουγκοσλαβία θα υψωθεί ξανά, ότι είναι ακόμη εδώ. Και τρέφουν νεκρές ελπίδες, Η Δημοκρατία της Μακεδονίας υπάρχει ως ένα μουσείο της Γιουγκοσλαβίας.

Ένα μουσείο του Γιουγκο-κομμουνιστικού καθεστώτος, το οποίο επέτρεπε το μίσος προς άλλα έθνη. Ιδιαίτερα τους Βούλγαρους.

- Είχα τις προσωπικές μου αυταπάτες, όταν δωρίσαμε τανκς και πυροβόλα στην πΓΔΜ το 1991, κατ’ απόφασιν της κυβέρνησής μας.

Μαζί με τον υπουργό άμυνας, δωρίσαμε τανκς, πυροβόλα και πυρομαχικά στη Μακεδονία. Δυο χρόνια πριν την σύγκρουση της, πίστευα ότι οι Μακεδόνες μας αποδέχονταν αποκλειστικά με συμπάθεια.

Ξαφνιάστηκα όταν ήρθα ξανά εδώ το 2005 και είδα ότι οι άνθρωποι δεν μιλούν για αυτό. Και όλοι έχουν ξεχάσει ότι η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. (σ.τ.μ.: αναγνώρισε μεν η Βουλγαρία τα Σκόπια ως Μακεδονία, αλλά με βουλγαρική καταγωγή-για να μην ξεχνιόμαστε).

- Στα βιβλία της ιστορίας, η ερμηνεία εκλαμβανόταν ως μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Και είναι πολύ σκληρό σαν ενήλικος να δεχτώ την αλήθεια για το παρελθόν μας και την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι κατά μέσο όρο έχουν υποστεί πλυση εγκεφάλου. Οι άνθρωποι κατά μέσο όρο δεν γνωρίζουν ότι είναι Βούλγαροι.

Τι λένε οι Σκοπιανοί:

- Δε θέλω να μιλήσω για τους Βούλγαρους, αυτοί είναι Τάταροι.

- Εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι, δεν είναι Μακεδόνες. Είναι χαμένες ψυχές. Δεν αξίζουν να ονομάζονται Μακεδόνες. - Οι Σέρβοι είναι πιο κοντά σε εμάς. Μας συνδέουν τα πάντα…

Και πάλι πίσω στους Βούλγαρους πολίτες της πΓΔΜ:

-Μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν. Και δεν έγινε ούτε δικαστήριο, ούτε τίποτε.

-Αν θέλεις να δουλέψεις δεν σε προσλαμβάνουν μόνο και μόνο επειδή είσαι Βούλγαρος.

-Δεν αισθάνομαι σαν αρχαίος Μακεδόνας. Δεν έχουμε καμία πραγματική απόδειξη ότι είμαστε κληρονόμοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Πρώτον, δεν έχουμε τη γλώσσα. Δεύτερον, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο που να δηλώνει ότι είμαστε γιοι τους. Και τώρα χτυπάνε το θώρακα τους και λένε: Δείτε μας! Εμείς είμαστε αρχαίοι Μακεδόνες!”

-Εδώ στα Σκόπια υπάρχει ακόμη δικτατορία. Ολόκληρο το σύστημα “Κρατικής Ασφάλειας” είναι από τον καιρό του Τίτο.

Για πρώτη φορά στη Μακεδονία μετά το 1944, υψώθηκαν βουλγαρικές σημαίες και ακούστηκαν βουλγαρικά τραγούδια.

-Δεν ντρέπομαι και δε φοβάμαι να αποκαλώ τον εαυτό μου Βούλγαρο. Αν δεν είμαι ελεύθερος, τότε γιατί ζω σε αυτόν τον κόσμο; Θα είναι καλύτερα να είμαι νεκρός.

Η σημασία των παραπάνω:

Οι Βούλγαροι πολίτες στα Σκόπια, αναφέρονται στην καταπίεση που δέχονται από τους Σλάβους ψευτομακεδόνες συμπολίτες τους, αλλά και από τους Σέρβους πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Λένε βέβαια τη μισή αλήθεια, διότι δεν αναφέρονται στις βιαιοπραγίες των προγόνων τους εναντίον των Ελλήνων.

Ωστόσο, ωφείλουμε να επισημάνουμε τη διαφορά μεταξύ Βούλγαρων και Σλάβων στην πΓΔΜ.

Οι μεν ήθελαν τη Μακεδονία, όμως προσαρτημένη στα βουλγαρικά εδάφη, όντας τόσο περήφανοι για την καταγωγή τους που σε καμία περίπτωση δεν θα την άλλαζαν για κάποια άλλη.

Οι δε, από τα χρόνια του Τίτο κι έπειτα, θέλουν τη Μακεδονία ως αλύτρωτη πατρίδα. Κατασκευάζουν το έθνος τους, σβήνοντας την βουλγαρική ιστορία τους, οικειοποιούμενοι ωστόσο ό,τι τους βολεύει από αυτήν και υφαρπάζοντας εξ ολοκλήρου μια άλλη, την ελληνική ιστορία.

Μετάφραση, σχολιασμός: ”MacedoniaHellenicLand.Eu”

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου