Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαδηλώσεις κατά Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα!

Mεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο, παράλληλα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, μαζί με τον ομόλογό του του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ, εξελίχθηκαν τόσο από τους Αγανακτισμένους, όσο και από αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων.

Τους δύο πρωθυπουργούς και τη σύζυγό του κ. Χάρπερ, Λορίν υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λαζούρας, καθώς και ο βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να υποδέχονται τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.


Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί με τη συνοδεία τους, που αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά, Τόνι Κλέμεντ και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Οι δύο πρωθυπουργοί, καθώς και η Λορίν Χάρπερ περιηγήθηκαν στον περίβολο του Μοναστηριού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ο κ. Στήβεν Χάρπερ υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών.
Η περιοχή έχει μετατραπεί σε φρούριο από την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου