Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Σχολείο αποβάλει μαθητές επειδή φορούσαν λευκά μπλουζάκια και θεωρήθηκαν «λευκοί ρατσιστές»!

Ορισμένοι τελειόφοιτοι του Λυκείου του Soquel στην Καλιφόρνια, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια στην αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας της τάξης τους, αποβλήθηκαν από το σχολείο για την πράξη τους αυτή. Ο λόγος: η διεύθυνση του σχολείου υποπτεύθηκε ότι τα λευκά μπλουζάκια είναι ένα σημάδι που δηλώνει «λευκούς ρατσιστές» ("white supremacists"). Αν μη τι άλλο αυτό ήταν έκπληξη για τον μαθητή David Mine, ο οποίος είναι Ασιάτης. Δυσκολεύεται να καταλάβει για το πώς θα μπορούσε να είναι ένας «λευκός ρατσιστής», την στιγμή που δεν είναι λευκός!
Αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία για την διεύθυνση του σχολείου, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να διαβάσει το μυαλό και τις προθέσεις των μαθητών. Ο μαθητής Mike Donnelly, εξήγησε αυτή την κατάσταση:

"Όλα τα κορίτσια φορούσαν ροζ, όλα τα παιδιά φορούσαν αθλητικά φανελάκια," λέει ο Mikey Donnelly. "Θα φορούσαμε όλοι άσπρα γιατί έτσι ήταν το σχέδιο. Ακριβώς να φορέσουμε λευκά μπλουζάκια για να αναγνωριζόμαστε και να θυμόμαστε μετά από χρόνια βλέποντας την φωτογραφία και να λέμε ότι αυτή ήταν η ομάδα με τους φίλους μας εκεί".
Ο Mikey Donnelly φορούσε ένα λευκό t-shirt για την φωτογραφία της τάξης του την Τρίτη. Περίπου 10 από τους φίλους του έκαναν το ίδιο. Η πράξη αυτή μπορεί να φαίνονται αβλαβής. Αλλά το σχολείο απέβαλε τον Donnelly για τρεις ημέρες εξαιτίας της.
Ο Donnelly, δήλωσε ότι το σχολείο του είπε ότι κάποιο άνθρωποι ήταν «προσβεβλημένοι και εκφοβισμένοι» από την ομάδα του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για συμμορία λευκών ρατσιστών.
Ο διευθυντής του σχολείου, ο Ken Lawrence-Emanuel εξήγησε τη θέση του σχολείου:
"Η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη στο σχολείο Soquel High", λέει ο Lawrence-Emanuel. «Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φυλάξουμε τους μαθητές να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στον χώρο του σχολείου".
Όμως, οι μαθητές δεν συμφωνούν και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.
"Είναι ένα πολύ κακό συναίσθημα να στιγματίζεσαι για κάτι που δεν είσαι», λέει ο Donnelly.
Ο Donnelly, δήλωσε ότι κανείς δεν τον κατηγόρησε ποτέ ότι είναι λευκός ρατσιστής πριν και σχεδιάζει να προσφύγει κατά της αποφάσεως του σχολείου. Θα πάει ακόμα και στα δικαστήρια αν χρειάζεται.
Προσωπικά, τα έχω χαμένα για το πώς ένα άσπρο t shirt μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια κανενός. Είναι παράλογο ένας διευθυντής σχολείου να μπορεί να αποβάλει μαθητές για ένα τέτοιο γελοίο λόγο, που στην πραγματικότητα, ενεργεί ως δικαστής, ένορκος και δήμιος. Φαίνεται ότι τιμώρησε αυτούς τους μαθητές για «εγκλήματα σκέψης» ("thought crimes"), ακόμα κι αν δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι σκέφτονταν. Τους τιμώρησε «μήπως» θα μπορούσαν να κάνουν κάτι λάθος στο μέλλον, και αυτό σε μεγάλο βαθμό προσβάλει το δικό μου αίσθημα της δικαιοσύνης. Ελπίζω οι μαθητές να μηνύσει τον διευθυντή και να τους δοθεί ως αποζημίωση ο προϋπολογισμός του σχολείου που προορίζεται για την κατάρτιση της ευαισθησίας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το αηδιαστικό δείγμα τρέλας ‘πολιτικής ορθότητας’ εδώ. Δείτε το βίντεο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου