Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η ΠΑ απέφυγε την πολιτική «ενέδρα» της Τουρκίας

Πολιτική «παγίδα» πήγαν να στήσουν στην ΠΑ οι Τούρκοι –εν μέσω καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο- με την πρόσκληση που απεύθυναν για συμμετοχή ελληνικών αεροσκαφών –τόσο σε στατική έκθεση όσο και με συμμετοχή στο πτητικό πρόγραμμα των επιδείξεων- στο «πανηγυράκι» που ετοιμάζει η τουρκική Αεροπορία για τα 100 της χρόνια.

Η πρόσκληση προς τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα αφορούσε τη συμμετοχή αεροσκαφών της ΠΑ για τις 4 και 5 Ιουνίου στην αεροπορική του Cigli βόρεια της Σμύρνης. Στην συγκεκριμένη Αεροπορική Βάση εδρεύουν κύρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-38A Talon της 121 Μοίρας και T-37B/C της 122 Μοίρας.


«Πολύ θα θέλαμε να συμμετάσχουμε αλλά δεν μας αφήνετε διαθέσιμα αεροσκάφη λόγω των καθημερινών παραβιάσεων» φέρεται να απάντησε ο Αρχηγός ΓΕΑ στην τουρκική πρόσκληση όπως επίσης αρνητική ήταν και η απάντηση στην προσωπική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του να μεταβεί στην ΑΒ Cigli μετά το τέλος των εργασιών της ετήσιας σύσκεψης των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs Conference-EURAC) που πραγματοποιείται από 1 έως 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία πρόκειται να παρευρεθεί.

Για την ιστορία οι εκδηλώσεις της τουρκικής Αεροπορίας πρόκειται να διαρκέσουν από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου και σε αυτές πρόκειται να συμμετάσχουν αρκετές διεθνείς συμμετοχές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου