Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καταδίκη της Τουρκίας για περιουσίες Ελλήνων

Picture 0 for Καταδίκη της Τουρκίας για περιουσίες Ελλήνων
Η Τουρκία καταδικάστηκε -σε τρεις διαφορετικές δίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)-, σε συνολική αποζημίωση 6.222.000 ευρώ, για υφαρπαγή περιουσιών τριών πολιτών ελληνικής καταγωγής.
Η πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με την εφημ. «Ταράφ» που αναπαρήγε είδηση του δικτύου «NTV», αφορούσε την ακίνητη περιουσία του Κώστα Καλησπέρα, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως επειδή δεν μπορούσε ο ιδιοκτήτης της να εκμεταλλευθεί την περιουσία του από το 1974 μέχρι σήμερα, διότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του μηνυτή στην ιδιοκτησία του, η Τουρκία κλήθηκε να τον αποζημιώσει με 1.300.000 ευρώ.

Στις άλλες δίκες επίσης αποφασίστηκε να πληρώσει η Τουρκία στις Αικατερίνη και Ευρυδίκη Αγνίδη (πολίτες της Τουρκίας) τέσσερα εκατ. ευρώ υλική και ηθική αποζημίωση και 11 χιλιάδες ευρώ για δικαστικά έξοδα. Η παρανομία των Τούρκων συνίσταται στο ότι τα τουρκικά δικαστήρια είχαν ακυρώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας των δύο γυναικών, που είχαν στα νησιά Πρίγκηπο και Αντιγόνη.
Ελπίζεται ότι οι νεοεμφανισθέντες στην ημεδαπή οθωμανολάγνοι, δεν θα στενοχωρηθούν ιδιαίτερα από την καταδίκη της Τουρκίας.
  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου