Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σύλληψη δύο (2) Μαροκινών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συνελήφθησαν, σήμερα (26.05.2011) και κατά τις πρώτες ώρες στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας (131 χ/θ της ΠΑΘΕ), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας και του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκου, ηλικίας 27 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές. 
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής επιτηρώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούνταν από άγνωστο αλλοδαπό και κινούνταν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Σχηματαρίου βγήκε από την εθνική οδό και ο οδηγός του συναντήθηκε, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, με τους δύο (2) συλληφθέντες αλλοδαπούς. Μετά από την συνάντηση, όλοι τους επιβιβάσθηκαν σε διαφορετικά ΙΧΕ και κινήθηκαν προς τη Θεσσαλονίκη. 


Στο ύψος των διοδίων Τραγάνας, κι ενώ είχε βραδιάσει, ο οδηγός του πρώτου οχήματος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία Αστυνομικών της Ααστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, που ενεργούσαν μπλόκο αστυνομικού ελέγχου στο σημείο, πραγματοποίησε αναστροφή και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με επικίνδυνους ελιγμούς κινήθηκε στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
Στο 128 χ/μ της ΠΑΘΕ (ύψος Δ.Δ. Προσκυνά), ο οδηγός του ΙΧΕ οχήματος, ακολουθούμενος από περιπολικά του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και ο οδηγός να εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι. 

Τα άλλα δύο οχήματα, με οδηγούς τους δύο υπηκόους Μαρόκου, ακινητοποιήθηκαν στα διόδια από τους Αστυνομικούς που τους συνέλαβαν. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα τρία (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και της Ερέτριας Ευβοίας. 

Επίσης, κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια, και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από διάφορα σημεία της χώρας μας και τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως προς την Αθήνα. 

Εκτός από τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις κλοπές ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως, επίσης, ερευνάται και η ταυτότητα ατόμων οι οποίοι συμμετέχουν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου