Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη στις πλατείες! H Ελλάδα στο Σύνταγμα κ' στον Λευκό Πύργο!

Πάνω απο 170.000 συμμετοχές εώς τώρα!
Από την Piazza Duomo στο Μιλάνο, την Champs-Élysées στο Παρίσι, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μέχρι την Országház στη Βουδαπέστη, η Κυριακή 29 Μαΐου κ ώρα 18:00 έχει χαρακτηριστεί και επισήμως  ως η «πανευρωπαϊκή ημέρα συγκεντρώσεων» των Ευρωπαίων πολιτών που επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Μέσα από το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να εκφράσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα υπέρ – φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα που υιοθετούν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

Με βασικό σύνθημα την κοινή λογική, ήτοι τα αποτελέσματα της αδιέξοδης μεταφυσικής οικονομικής θεωρίας του «υπέρ - Φιλελευθερισμού», οι Ευρωπαίοι πολίτες θα συγκεντρωθούν στις μεγαλύτερες πλατείες της Ένωσής μας, για να διεκδικήσουν πράγματα που εθεωρούντο αυτονόητα λίγα χρόνια πριν.


Από τις πλατείες της Γαλλίας που οι συγκεντρωμένοι εγκαθιστούν μικροφωνικές με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τους πρώτους διδάξαντες Ισπανούς, οι νέοι, οι άνεργοι και οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά για να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν κεκτημένες κοινωνικές παροχές.

Στην πλατεία Συντάγματος από τις 18.00 οι «αγανακτισμένοι Έλληνες» έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού με τους λοιπούς Ευρωπαίους, που επιθυμούν να διεκδικήσουν τα μέχρι πρότινος, αυτονόητα. Περισσότεροι από 170.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκφράσει ήδη την πρόθεσή τους να παραυρεθούν στις συγκεντρώσεις της 29ης Μαΐου, ενάντια στα «εκβιαστικά διλλήματα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες ονομάζουν «Φιλελευθερισμό, την εξόντωση των εργαζόμενων».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου