Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μολδαβοί: Όχι τζαμιά στη χώρα…

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Φιλάτ Βλαντ, υποσχέθηκε ότι θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με την θρησκευτική λατρεία.
Η  υπόσχεση αυτή ήρθε μετά από τις διαμαρτυρίες των Ορθοδόξων Μολδαβών που τάχθηκαν κατά  της επισημοποίησης του θρησκεύματος των Μουσουλμάνων στη χώρα.
Αυτή την άνοιξη καταγράφηκε στη Μολδαβία η πρώτη Μουσουλμανική Οργάνωση  που φέρει την ονομασία «Ισλαμική Ένωση». Λίγες εβδομάδες αργότερα οι μουσουλμάνοι απέκτησαν το δικαίωμα να προσεύχονται δημόσια και απαίτησαν τη δημιουργία ενός τζαμιού.



Οι Ορθόδοξοι  Χριστιανοί στη Μολδαβία αποτελούν το 95 τοις εκατό του πληθυσμού, αντέδρασαν κατά των μουσουλμάνων και της ανοχής της κυβέρνησης και προέβησαν σε μαζικές διαμαρτυρίες μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της χώρας, Κισινάου.

Κατά της κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας τάχθηκε η Μητρόπολη, η  οποία δια μέσου επισκόπων ζήτησε να συζητήσει το θέμα αυτό με την κυβέρνηση του Φίλατ, για το πώς, δηλαδή, εκχωρήθηκε άδεια για το μουσουλμανικό τζαμί.

Κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί η τροποποίηση της νομοθεσίας σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας.
Πηγή: Bgnes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου