Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ντροπή! Ανακήρυξαν Μνημείο το σπίτι του Κεμάλ

ataturk-birth-houseΤην ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος αφήνει να ερημώνουν τα πραγματικά μνημεία του ελληνικού λαού, φροντίζει για το σπίτι του ... Κεμάλ, του σφαγέα εκατομμυρίων Ελλήνων. Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε ως μνημείο το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τριώροφο κτήριο, το οποίο είχε χτίσει ο πατέρας του και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου (τότε ΓενίΚαπί και Νουμάν Πασά).


Σε αυτό καταλήγουν οι ιστορικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα ιστορικά ντοκουμέντα, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά, όπου ζούσε ένας αδελφός της μητέρας του. Το σπίτι αυτό παραχωρήθηκε το 1935 από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο τουρκικό κράτος, το οποίο αποφάσισε να το μετατρέψει σε μουσείο αφιερωμένο στον Κεμάλ.

Και τώρα έρχονται να το κάνουν ... μνημείο. Ωραία πράγματα. Κατά τα άλλα το ελληνικό κράτος φροντίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων. Δεν πάνε όλοι μαζί στο ... διάολο;  Η λογική τους πρέπει να είναι το να θυμούνται οι Έλληνες ότι η τουρκική προβοκάτσια που οδήγησε στα Σεπτεμβριανά του 55 και τα πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησαν από αυτό ακριβώς το σπίτι και χαίρονται γι' αυτό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου