Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αλβανικά, τουρκικά και αραβικά για την αστυνομία

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Πρόγραμμα γλωσσικής κατάρτισης του αστυνομικού προσωπικού στην Αραβική, Αλβανική και Τουρκική
Ολοκληρώθηκε χθες και εκπαιδεύτηκαν συνολικά 64 αστυνομικοί που ασχολούνται σε θέματα διαχείρισης αλλοδαπών

Ολοκληρώθηκε, χθες (27.05.2011), με επιτυχία το πρόγραμμα γλωσσικής κατάρτισης αστυνομικού προσωπικού και συνοριακών φυλάκων στις γλώσσες Αλβανική, Αραβική και Τουρκική, που πραγματοποιήθηκε από 29/11/2010 έως 27/05/2011, σε Αθήνα και Βέροια, για την εκπαίδευση συνολικά 64 αστυνομικών.
Συγκεκριμένα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές), ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος κ. Κοντέλας Κωνσταντίνος, απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους 35 συνολικά αποφοίτους (13 του Τμήματος της Αλβανικής γλώσσας, 11 της Αραβικής και 11 της Τουρκικής γλώσσας). Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ταξίαρχος Νικόλαος Σταυρακάκης, Ανώτεροι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι διδάσκοντες καθηγητές του σεμιναρίου.
Ανάλογη τελετή πραγματοποιήθηκε και στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας (Πανόραμα Βεροίας), όπου ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους 30 συνολικά αποφοίτους (9 του Τμήματος της Αλβανικής γλώσσας, 9 της Αραβικής και 12 της Τουρκικής γλώσσας), παρουσία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και των διδασκόντων καθηγητών.
Το σύνολο των εκπαιδευομένων σε Αθήνα και Βέροια προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας όλης της Χώρας, κυρίως της μεθορίου και σημείων εισόδου της Χώρας (αεροδρόμια, πόλεις με μεγάλα λιμάνια κ.λπ., χερσαία σύνορα), που ασχολούνται με την υποδοχή και διαχείριση αλλοδαπών υπηκόων.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η γλωσσική κατάρτιση του εκπαιδευόμενου προσωπικού, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τον εισερχόμενο στη Χώρα αλλοδαπό (νόμιμο ή παράνομο μετανάστη), να μπορούν να κατανοούν πλήρως την κατάστασή του και να εκτελούν ανάλογα τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, πάντα με γνώμονα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την τήρηση όλων των διατάξεων διεθνούς, κοινοτικού και εθνικού δικαίου.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 25 εβδομάδων περίπου, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές, οι οποίοι επελέγησαν κατόπιν προκηρύξεως.
Σημειώνεται ότι το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και χρηματοδοτείται κατά 75% από το εν λόγω Ευρωπαϊκό Ταμείο και κατά 25% από εθνικούς πόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου