Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στο Σύνταγμα και πάλι οι Αγανακτισμένοι


Συγκεντρώνονται για 2η συνεχόμενη μέρα οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης με περισσότερα από 30.000 άτομα.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας με τους νεότερους να δίνουν τον παλμό παρά τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε.


Οι διαδηλωτές έχουν ανοίξει τις ομπρέλες τους και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.  Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούν κατσαρόλες ενώ δηλώνουν ότι είναι "ξύπνιοι"



«Ψωμί, παιδεία, Ελευθερία» ζητάνε οι διαδηλωτές τα μπλόκα των οποίων πυκνώνουν.
Άλλα συνθήματα, που κυριαρχούνε, είναι «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», «Να καεί το μπ…η Βουλή.» Κάνοντας ρελάνς έχουν αναρτήσει πανό, στο οποίο γράφει "Σιγά μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς". Διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αν και η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική.
Οι άνθρωποι του facebook, αντίθετα, είναι πολύ αισιόδοξοι, καθώς σήμερα, όπως λένε, αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή αν λάβει κανείς υπόψη τουλάχιστον τις δηλωμένες συμμετοχές.
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ.
«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε», γράφει ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου