Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παραμένουν υπό βροχή στο Σύνταγμα

ΔΕΙΤΕ: Με τις ομπρέλες τους οι «αγανακτισμένοι»

 

Περισσότερα από 7.000 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα μπροστά από το κτίριο της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος, παρά την ισχυρή βροχή που πέφτει εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Άλλωστε είχαν κατέβει προετοιμασμένοι με τις ομπρέλες τους, προκειμένου να μην τους χαλάσει τα σχέδια ο βροχερός καιρός, που από νωρίς σήμερα έδειχνε τις «άγριες διαθέσεις» του.


Ένα πολύχρωμο πλήθος άρχισε να φτάνει μπροστά στη Βουλή από τις έξι το απόγευμα. Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους, ποδηλάτες, ήρθαν να δώσουν το «παρών» στη μαζική εκδήλωση δυσφορίας στην οικονομική κυβερνητική πολιτική των απλών πολιτών, αυτών που δεν θέλουν να μπουν κάτω από σημαία κόμματος, ή συνδικάτων.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας είναι παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά ουδείς ανησυχεί. Η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική. Η μόνη αγωνία των παρευρισκομένων είναι το αν θα είναι και πάλι πολλοί, όπως χθες.




Οι άνθρωποι του facebook, αντίθετα, είναι πολύ αισιόδοξοι, καθώς σήμερα, όπως λένε, αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή αν λάβει κανείς υπόψη τουλάχιστον τις δηλωμένες συμμετοχές. Πάντως, ακόμη και ο καιρός φαίνεται να μη κάμπτει τους αποφασισμένους. Όλοι, εξάλλου, ήρθαν εφοδιασμένοι με ομπρέλες.



Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε», γράφει ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ. Το πλήθος διογκώνεται, έχει ήδη γεμίσει τη λεωφόρο Αμαλίας και υποδέχεται με επιφωνήματα τη βροχή, που έρχεται να πέσει ραγδαία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου