Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Βουλγάρων που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί που αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους.
Συνελήφθησαν, προχθές (29.05.2011) και κατά τις βραδινές ώρες στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τ.Α Λαμίας, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 22,27 και 33 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Λαμίας, ενώ άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας. Και οι τρεις που συνελήφθησαν αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης:

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-05-2011, μετέβησαν στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, όπου εισήλθαν - από το παράθυρο - σε οικία που διέμεναν 85χρονος ημεδαπός άνδρας με την 32χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθό του, και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με σεντόνι και, αφού ερεύνησαν χώρους της οικίας , αφήρεσαν, από τον ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, την αστυνομική του ταυτότητα, και δύο κάρτες αναλήψεων. Από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό αφαίρεσαν (5) δαχτυλίδια χρυσά, μια κάρτα ανάληψης μετρητών τους Εθνικής τράπεζας και δύο κινητά τηλέφωνα.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-05-2011, στη Λαμία, εισήλθαν σε οικία όπου διέμεναν 52χρονος ημεδαπός με την 53χρονη σύζυγο του και την 18χρονη κόρη τους και αφού τους έδεσαν με σεντόνι με την απειλή μαχαιριών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας και τρία κινητά τηλέφωνα.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-05-2011, στην περιοχή Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, αφού διέρρηξαν σιδερένια πλαϊνή είσοδο οικίας, με την απειλή πιστολιού, μαχαιριού, και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών ενοίκων, ηλικίας 76 και 83 ετών αντίστοιχα. Αφού έδεσαν τα χέρια του συζύγου και εξερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 620,00 ευρώ.
  • Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος συλληφθείς είναι ένας από τους τέσσερις (4) δράστες, οι οποίοι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-05-2011, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος το οποίο βρίσκεται εντός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αποκολλώντας το από την βάση του. Προσπαθώντας να το φορτώσουν σε καροτσάκι μεταφοράς ιατρικών φιαλών, έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο εταιρίας φύλαξης του νοσοκομείου, τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο είχαν αφαιρέσει, την ιδία ημέρα, από περιοχή της Λαμίας και το εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την διάρκεια διάπραξης των ληστειών κινούνταν με ΙΧΕ αυτοκίνητο που ανήκει στην ιδιοκτησία του 33χρονου συλληφθέντα.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και το ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Προανάκριση ενεργείται από Τ.Α. Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου