Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Για ... ανακύκλωση και ο Κολοκοτρώνης!

kolokotronispr_289155676Όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο καινούριο βιβλίο ιστορίας, που έγραψε ή πρόκειται να γράψει κάποιο στέλεχος της αριστερίστικης ιντελλιγκέντσιας της χώρας μας, αλλά σε μία πολύ πιο "χειροπιαστή" ιστορία.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κάποια "καλόπαιδα" στο Ζεφύρι, "βούτηξαν" την προτομή του Κολοκοτρώνη, που υπήρχε στην ομώνυμη πλατεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης: "Δεν πρόκειται, φυσικά, για ...συλλέκτες έργων τέχνης, αλλά για αχρείους που πρόκειται να οδηγήσουν την προτομή στις μάντρες περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Πελοποννησίων εκτιμούν ότι πρόκειται για τα άτομα που λεηλάτησαν, πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα, τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία, όπως και η προτομή,βρίσκονται στην ομώνυμη Πλατεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος, μετά από πολύχρονο αγώνα και με τη βοήθεια της Νομαρχίας και του Δήμου Ζεφυρίου κατόρθωσε να αναπλάσει την Πλατεία και να διαμορφώσει σε κτίριο γραφείων ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Το αποκορύφωμα της προσπάθειάς του αποτέλεσε η τοποθέτηση της προτομής του Γέρου του Μωριά , για την οποία δαπάνησε το σημαντικό για την εποχή, ποσόν των 2 εκατ. Δραχμών."
Κατά πάσα πιθανότητα, η προτομή του Γέρου του Μωρηά, θα καταλήξει παλιοσίδερα. Καλώς ή κακώς οι υποψίες πέφτουν πάνω στις ίδιες ομάδες ανθρώπων που δεν διστάζουν να κλέψουν τα υλικά από τις ράγες του ΟΣΕ, αλλά ακόμη και από τα δίκτυα της ΔΕΗ.
Εάν τώρα αρχίσουν να κλέβουν και τα διάφορα αγάλματα, τις διάφορες προτομές κλπ, ένας θεός ξέρει μέχρι που θα φτάσουμε. Σε λίγο θα μπουκάρουνε και μέσα στα σπίτια μας, να μας πάρουνε ο,τιδήποτε το μεταλλικό.

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου