Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

"Έσφαξαν το παιδί μου!" Κραυγές πόνου της μητέρας του Μανώλη

«Εσφαξαν το παιδί μου!» Οι κραυγές πόνου της μητέρας του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη Μαρίας σπαράζουν την καρδιά όλων των Ελλήνων. Η χαροκαμένη μάνα δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως το σπλάχνο της κατακρεουργήθηκε προκειμένου κάποιοι να κλέψουν την κάμερα που κουβαλούσε για να απαθανατίσει το γεγονός της γέννησης του παιδιού του!
Οταν έμαθε τα μαύρα μαντάτα ήταν στην Κύθνο όπου ζει μόνιμα. Περίμενε τηλέφωνο από τον γιο της για να της πει τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης της εγγονής της. Ποτέ δεν περίμενε ότι αντί γι’ αυτό, θα μάθαινε πως κάποιοι μαχαίρωσαν πισώπλατα μέχρι θανάτου τον γιο της... Από την άλλη άκρη της γραμμής ακούγονται μόνο οι λυγμοί της κυρίας Μαρίας. Προσπαθεί να πει δυο κουβέντες παραπάνω, αλλά ο πόνος γίνεται κόμπος στον λαιμό: «Θα ανέβω στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι θα δω... Πάει το παιδάκι μου. Μου το σφάξανε!» καταφέρνει να ψελλίσει και το «γιατί τον σκότωσαν;» γίνεται από απορία, θρήνος και στη συνέχεια οδυρμός.

Το μαύρο πέπλο του πένθους σκέπασε την Κύθνο που από χθες κλαίει για τον άδικο χαμό του 44χρονου Μανώλη Καντάρη. Ολοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον πάντα χαμογελαστό Μανώλη, ο οποίος μεγάλωσε στο νησί και έφυγε με σκοπό να σπουδάσει και να κατακτήσει την επιτυχία.


«Ερχόταν κάθε καλοκαίρι στο νησί. Οι γονείς του έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στη περιοχή Λουτρά και πολύ συχνά τους επισκεπτόταν. Από πιτσιρικάς ήταν δραστήριος, κοινωνικός και πολύ αγαπητός» λέει ένας από τους συντοπίτες του στο νησί.

Οσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Χθες θα γινόταν πατέρας για τέταρτη φόρα. Ηταν παντρεμένος δύο φορές και από τον πρώτο του γάμο είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ηλικίας 19 και 15 ετών. Με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σιμόνα, η οποία τον αντίκρισε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος, είχανν αποκτήσει πριν από περίπου έναν χρόνο ένα αγοράκι και χθες ετοιμάζονταν να φέρουν στη ζωή τον δεύτερο καρπό του έρωτά τους. Είχε σπουδάσει μάρκετινγκ και μάνατζμεντ επιχειρήσεων. Στα 44 του χρόνια κατάφερε να έχει στο ενεργητικό του ένα γεμάτο βιογραφικό και μια διευθυντική θέση στελέχους σε μία από τις πιο γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας. Του άρεσε να κυνηγάει τις προκλήσεις και να μαθαίνει τη ζωή μέσα από αυτές. Λάτρευε τα ταξίδια και τα σπορ. Είχε πάθος με τη δουλειά του και στόχευε πάντα ψηλά. Ο Μανώλης διένυε μία από τις ομορφότερες φάσεις της ζωής του. Καταξιωμένος επαγγελματικά, είχε φτιάξει μια όμορφη οικογένεια και χθες θα κρατούσε στην αγκαλιά του τη νεογέννητη κορούλα του.

Ομως, χθες ο θάνατος του έστησε καρτέρι κάτω από το σπίτι του. Το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια. Ο Μανώλης δεν πρόλαβε να χαρεί όσα με τόσο κόπο έχτισε. Δεν πρόλαβε καν να κρατήσει στην αγκαλιά του το νεογέννητο κοριτσάκι του.


Οργή και θλίψη για το παλικάρι που δεν είδε το 4ο παιδί του!
Μια ασύλληπτη τραγωδία που δεν τη χωράει ανθρώπου νους... Ενα εφιαλτικό παιχνίδι της μοίρας και τρεις αδίστακτοι εγκληματίες που έσφαξαν έναν πατέρα για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα, ενώ ήταν έτοιμος να μεταφέρει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο! Το πρωτοφανές έγκλημα που διαδραματίστηκε χθες το πρωί έχει προκαλέσει σοκ, οργή και θλίψη σε όλο το πανελλήνιο. Η είδηση ότι ένας 44χρονος άντρας, που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας καθώς σε λίγη ώρα θα γινόταν πατέρας για τέταρτη φορά, έπεσε νεκρός, συγκλόνισε και άφησε άφωνους τους πάντες... Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το κοριτσάκι του θα γιορτάζει τα γενέθλιά του την ημέρα που σκότωσαν τον μπαμπά της που δεν θα γνωρίσει ποτέ!

Το απίστευτης αγριότητας έγκλημα σημειώθηκε τα χαράματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, λίγο μετά τις 5.00 χθες το πρωί, ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης βγήκε από το σπίτι του στο οποίο περίμεναν η σύζυγός του και η πεθερά του και κατευθύνθηκε σε πάρκινγκ της οδού Ιουλιανού για να πάρει το αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του Σιμόνα. Στα χέρια του κρατούσε και μια βιντεοκάμερα την οποία είχε πάρει μαζί του για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές του μωρού του. Αυτή ήταν η μοιραία κίνηση που του στοίχισε τη ζωή! Τρεις άγνωστοι άντρες που είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 44χρονο επιτέθηκαν στον άτυχο διευθυντή φαρμακευτικής εταιρείας και τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού.

Δεν έμειναν όμως εκεί. Οταν προσπάθησε να αντισταθεί, οι αδίστακτοι δολοφόνοι τού κατάφεραν τρεις μαχαιριές, δύο στην κοιλιά και μία στον λαιμό, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Οταν είδαν ότι περνούσε η ώρα και ο 44χρονος ήταν άφαντος, η σύζυγος του θύματος και η μητέρα της κατέβηκαν στον δρόμο και άρχισαν να τον αναζητούν. Τότε βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Αντίκρισαν τον άνθρωπό τους μαχαιρωμένο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι σκηνές που ακολούθησαν θυμίζουν αρχαία τραγωδία. Σε κατάσταση σοκ, οι συγγενείς του θύματος μαζί με γείτονες που άκουσαν τις φωνές του 44χρονου και κατέβηκαν στον δρόμο ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον νεαρό διευθυντή φαρμακευτικής εταιρείας που άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα, προτού προλάβει κρατήσει στην αγκαλιά του το μωράκι του.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ
Η 40χρονη σύζυγος του θύματος, Σιμόνα, η οποία είναι αναισθησιολόγος σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο και μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά, από τις πιο καλές στον χώρο της, μεταφέρθηκε σε γνωστό μαιευτήριο όπου γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2.750 κιλών. Στο πλευρό της όλες αυτές τις ώρες είχε την οικογένειά της που, όπως η ίδια, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή του ζευγαριού, η γέννηση του παιδιού τους, βάφτηκε με αίμα! Ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Νίκος Λινάρδος που ξεγέννησε τη νεαρή γιατρό δήλωσε στην «Espresso» για την κατάσταση της υγείας της 40χρονης και του βρέφους: «Το σοκ που υπέστη είναι μεγάλο, αλλά τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι καλά. Ισως βοήθησε και το γεγονός ότι και η ίδια η 40χρονη είναι γιατρός. Ηταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να γεννήσει το παιδάκι της φυσιολογικά, χωρίς προβλήματα» τόνισε ο γιατρός της 40χρονης γυναίκας που είναι και μητέρα ενός ακόμη αγοριού, ενάμισι έτους.


Λουλούδια και μια ελληνική σημαία στο σημείο του άγριου εγκλήματος!
Ανείπωτη θλίψη και οργή επικρατούσαν χθες στη γειτονιά του άτυχου 44χρονου. Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος άντρας περίοικοι άφηναν λουλούδια, ενώ λίγο πιο δίπλα κυμάτιζε μια ελληνική σημαία. Ο κ. Ελευθέριος Ψύλλος είναι αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Οπως είπε, γύρω στις 5.15 το πρωί άκουσε κάποιον να φωνάζει και βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος. Τότε είδε τρεις άντρες να τρέχουν στον δρόμο: «Είδα το θύμα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Μετά από λίγο ήρθε και η γυναίκα του με την πεθερά του και τον είδαν σε αυτή την κατάσταση, μες στα αίματα. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη! Το πρόβλημα είναι μόνιμο στην περιοχή» τόνισε ο κ. Ψύλλος.

Μερικά μέτρα πιο κάτω, ακριβώς στην επόμενη γωνία από το σημείο όπου έγινε το φονικό, βρίσκεται το φαρμακείο του κ. Κωνσταντίνου Γιαννίου που γνώριζε τη 40χρονη γιατρό.

Μιλώντας στην «Espresso» θυμάται την τελευταία φορά που την είδε, σχεδόν δύο μήνες πριν: «Ερχόταν συχνά και ψώνιζε φάρμακα. Την τελευταία φορά ήρθε έχοντας μαζί της στο καροτσάκι και το μωράκι της. Φαινόταν χαρούμενη που θα έφερνε στον κόσμο και δεύτερο παιδί» είπε ο κ. Γιαννίου που παρομοίασε το χθεσινό τραγικό συμβάν με το μακελειό στου Ρέντη όπου είχαν χάσει τη ζωή τους οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.: «Εχουν την ίδια βαρύτητα τα δύο περιστατικά, αν το σκεφτείτε! Είναι φριχτό αυτό που συνέβη! Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Μέχρι τις 7.00 το πρωί δεν είναι να κυκλοφορεί κανείς. Από τη στιγμή που θα αντισταθείς, σε σκοτώνουν».

Τέλος, ο κ. Αποστόλης Κανελλόπουλος, κάτοικος της περιοχής, προειδοποίησε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι κάτοικοι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ ο κ. Πέτρος Γαβαλάς τόνισε: «Από τις 11.00 το βράδυ δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι γιατί υπάρχει φόβος να σου επιτεθούν. Το κατάστημα των παιδιών μου το έχουν κλέψει τρεις φορές. Αυτό όμως που έγινε σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν έχει προηγούμενο. Δεν το χωράει το μυαλό του ανθρώπου!» Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σκηνή της στυγερής δολοφονίας έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, οι οποίες βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των προσώπων.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου