Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Βουλγαρία: «Να γυρίσουν οι μετανάστες στην πατρίδα τους»

Σόφια.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ελκυστικό για την επιστροφή των Βουλγάρων από το εξωτερικό και αυτό μπορεί να γίνει με διοικητικά και πολιτικά κίνητρα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι Βούλγαροι που νοσταλγούν  την πατρίδα τους θα τους δοθούν ευκαιρίες να επιστρέψουν και να εργαστούν εδώ», δήλωσε ο Τσβετάνοφ.
Ο Βούλγαρος υπουργός επεσήμανε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, συναντήθηκε με τους παραγωγούς σιτηρών και τους υποσχέθηκε ότι θα τους δοθούν 320 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά γεωργικών μηχανημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα βαδίζει προς τον εκσυγχρονισμό της  γεωργίας.

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αύριο θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές της ΕΕ, με τους οποίους θα συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας, που πρέπει να τεθούν για την ασφάλεια των τουριστών. Επεσήμανε ότι η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα γίνει πιο ελκυστική με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών καθώς και της ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι επενδύσεις οι οποίες δημιουργούνται στη Βουλγαρία», είπε ο Τσβετάνοφ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, δεν υπάρχει αυξημένο μεταναστευτικό ρεύμα στη Βουλγαρία. Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός το υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες μετανάστευσης αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει αύξηση σε αυτήν.

«Η Βουλγαρία έχει τις απαραίτητες στρατηγικές για την εφαρμογή και την ανάλυση που σχετίζονται με  ένα,  πιθανόν, μεταναστευτικό ρεύμα προς το εξωτερικό», δήλωσε  ο Τσβετάνοφ.
 Веселина ЙОРДАНОВА



«Цветан Цветанов: Трябва да се създаде среда за връщане на българите от чужбина»
Информационна Агенция "Фокус", 3.5.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου