Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Αναγνώστες του Ομήρου» σε όλο τον κόσμο

Ανά τον κόσμο συνεχίζει να ταξιδεύει η ποίηση του Ομήρου ,με πρωταγωνιστές τους «Αναγνώστες του Ομήρου».

Τελευταίος σταθμός της διεθνούς λογοτεχνικής οργάνωσης, το φημισμένο Μουσείο Γκέττυ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, όπου το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη ανάγνωση της Ιλιάδας με τη συνεχή και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την μόνιμη έκθεση Ιστορίες Τρωικού Πολέμου που παρουσιάζει δεκάδες αρχαιότητες σχετιζόμενες με τα Ομηρικά έπη.
Εκατόν εξήντα αναγνώστες αναβίωσαν το έπος του τρωικού πολέμου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ ηχογραφημένες μελωδίες αρχαιοελληνικών οργάνων από το μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος εμπλούτισαν μουσικά τις είκοσι τέσσερις ραψωδίες.


Όπως αναφέρει σχετική δημοσίευση της Βίλλας Γκέττυ, «Η Ιλιάδα του Ομήρου, το πρώτο διασωζόμενο και ίσως σημαντικότερο έργο της ελληνικής ποίησης, κατέχει μοναδική θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Χιλιάδες χρόνια μετά τη συγγραφή του, παραμένει σημείο αναφοράς για κάθε μελετητή της λογοτεχνίας και της ανθρώπινης ύπαρξης, ενώ τα θέματα που ερευνά παραμένουν διαχρονικά επίκαιρα».
hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου