Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Επεισόδια με τσιγγάνους στην Κέρκυρα

Επεισόδια είχαμε χτες το βράδυ - για ακόμη μία φορά -στο χωριό Αι Γιάννης της Κέρκυρας, μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων οι οποίοι διατηρούν σε πολύ κοντινή απόσταση οικισμό.Όλα ξεκίνσαν, όταν ένας ιδιοκτήτης mini market επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, μπροστά από το κατάστημά του. Παραλίγο να μετατραπεί σε θύμα τροχαίου, καθώς σχεδόν τον χτύπησε ένα διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περνούσε από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο σαστισμένος άνδρας έβρισε τον οδηγό του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν αθίγγανοι, με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να κατέβουν και να τον ξυλοκοπήσουν.

Βλέποντας το περιστατικό, οι θαμώνες παρακείμενου καφενείου «ρίχτηκαν στη μάχη», προκειμένου να προστατεύσουν τον συντοπίτη τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άλλοι 15 αθίγγανοι, οι οποίοι κρατώντας σιδηρολοστούς, ξυλοφόρτωσαν τους χωριανούς, ενώ έκαναν «γυαλιά καρφιά» το καφενείο.


Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με τραύματα στο κεφάλι.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, η Αστυνομία έφτασε στο σημείο κατόπιν «εορτής», με περισσότερο από 45 λεπτά καθυστέρηση, επειδή, όπως απάντησαν οι αστυνομικοί στις αλλεπάλληλες κλίσεις των χωριανών, έπρεπε να συγκεντρώσουν ισχυρή δύναμη, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονταν αθίγγανοι.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι του Αϊ Γιάννη, παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ στο σημείο, εκτοξεύοντας απειλές ότι θα κάψουν τον καταυλισμό των αθιγγάνων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, προχώρησαν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας, βάζοντας τραπέζια και καθίσματα στη μέση του δρόμου.
Στην Κέρκυρα, τα περιστατικά με τους οικισμούς τσιγγάνων είναι συνεχόμενα εδώ και περίπου ενάμισυ χρόνο. Αν σε αυτά προστεθεί και το ζήτημα των αλλοδαπών που κινητοποιεί τους κατοίκους του νησιού, αλλά και το πρόβλημα της γειτονικής Ηγουμενίτσας, θα καταλάβει ότι σιγά σιγά, διαμορφώνεται μία πολύ εκρηκτική κατάσταση. Και εάν η αστυνομία συνεχίσει να κάνει τον παρατηρητή, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί.

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου