Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

«Λουκέτα» στα βενζινάδικα φέρνει το πλαφόν

«Λουκέτο» βάζουν σήμερα 30 από τα 80 πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν στην Κέρκυρα, καθώς όπως υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες τους στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου χθες το βράδυ, είναι ασύμφορη η τιμή του πλαφόν γιατί αγοράζουν πιο ακριβά.

Για τον ίδιο λόγο ,ορισμένοι από τους βενζινοπώλες που άνοιξαν τα πρατήρια σήμερα, αρνήθηκαν να εφοδιαστούν με αμόλυβδη .

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Πρόεδρος των πρατηριούχων Αντώνης Σάκκος ,σε δηλώσεις του ζήτησε την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια τιμολόγησης, όπως δηλαδή προβλέπει το μέτρο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους 5 από τους 13 Νομούς.

Το τελευταίο διάστημα στην περιφέρεια του νησιού, η τιμή της αμόλυβδης σε ορισμένα πρατήρια έφτασε 1,85 το λίτρο.


Χθες πολλοί από τους πρατηριούχους αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το μέτρο, δηλαδή να πωλούν την αμόλυβδη 1,765 όπως ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση και δήλωναν αποφασισμένοι να κλείσουν τα βενζινάδικα.

Πάντως σήμερα κλιμάκια του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Ιονίων ξεκίνησαν από σήμερα τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζουν το μέτρο οι βενζινοπώλες του νησιού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπερειφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους πρατηριούχους δεν τηρήσουν τις προβλεπόμενες τιμές πώλησης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου