Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Αποδοκιμασίες πολιτικών στην Λάρισα


Χαρακόπουλος Μάξιμος
Φωτ. larissanet.gr
Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από ομάδα τριάντα περίπου διαδηλωτών σχεδόν όλων των πολιτικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
Χαρακόπουλος Μάξιμος
Ζωηρά αποδοκιμάστηκαν οι δήμαρχοι Κιλελέρ και Αγιάς κκ. Ρίζος Κομήτσας και Αντώνης Γκουντάρας (φωτ.), ενώ η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ο οικοδεσπότης Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο  δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης προτίμησαν την πίσω πόρτα του Μουσείου για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες. Πιο …τυχερός στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μυρίστηκε το «μπαρούτι» και ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου και τον αντικατέστησε η κα. Τζότζολα.
Απαρατήρητοι πέρασαν μέσα από τους διαδηλωτές η αναπληρώτρια Τύπου της ΝΔ, Βασιλική Τζότζολα και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος, τους οποίους δεν αναγνώρισαν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες.
Οι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν μέσω του Facebook και περίμεναν με πλακάτ, σφυρίχτρες και σκληρά συνθήματα (κατά της τρόικας, του Μνημονίου και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος), τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.
Χαρακόπουλος Μάξιμος βιβλίο επεισόδια
Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου είχε παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία τελικά δεν επενέβη, παρότι οι διαδηλωτές σκλήρυναν τη στάση τους και μεσούσης της εκδήλωσης επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Μουσείου από ανασφάλιστη πόρτα στην κουζίνα του art café.
Χαρακόπουλος Μάξιμος
Οι διαδηλωτές έγιναν αντιληπτοί και τελικά δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στο χώρο, ενώ στην προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του Μουσείου πέταξαν ένα αυγό που βρήκε τον δημοσιογράφο Γ. Δέλλη, που κάλυπτε το ρεπορτάζ, με τον οποίο στη συνέχεια δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το συμβάν έληξε.
Χαρακόπουλος Μάξιμος βιβλίο επεισόδια
Χαρακόπουλος Μάξιμος
Ακολούθως, ενώ στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης αναλύονταν οι λογοτεχνικές ικανότητες και ευαισθησίες του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, οι διαδηλωτές επιχείρησαν εκ νέου είσοδο στο εσωτερικό του Μουσείου αλλά δεν βρήκαν άλλη ανασφάλιστη πόρτα και τελικά άρχισαν να χτυπάνε τις παλάμες τους περιμετρικά στις γυάλινες επιφάνειες των τοίχων της Πινακοθήκης δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα αντίδρασης.
Χαρακόπουλος Μάξιμος βιβλίο
Χαρακόπουλος Μάξιμος βιβλίο επεισόδια
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης, όπου επίσης αποδοκίμασαν όσους εξήλθαν από την κεντρική είσοδο και λίγο πριν από τα μεσάνυκτα αποχώρησαν από το χώρο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου