Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μεταλλικό τείχος στην Β. Σοφίας από την ΕΛ.ΑΣ.!Πρωτοφανή μέτρα

Πρωτοφανή και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να φρενάρει τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στην Βουλή και να την αποκλείσουν.

Συγκεκριμένα, στην Βασιλίσσης Σοφίας εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ έχει στηθεί και… μεταλλικό τείχος (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) από σίδερα και πλέξιγκλας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν οι «Αγανακτισμένοι» που έχουν δώσει ραντεβού από τις 7 το πρωί.

Το κέντρο έχει χωριστεί στα δύο και οι πολίτες αγανακτούν ακόμα περισσότερο με την αιφνιδιαστική εξέλιξη.

Παρόλο που για 21 μέρες οι «Αγανακτισμένοι» διαδήλωναν ειρηνικά και δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα, η σημερινή τροπή φαίνεται να έχει προκαλέσει ένταση.

Εν τω μεταξύ, ενώ από την Βασιλίσσης Σοφίας ο δρόμος είναι κλειστός, από την Σταδίου οι διαδηλωτές έχουν κανονικά πρόσβαση.

Ωστόσο, έξω από την Βουλή μέχρι και τον Εθνικό Κήπο οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της Βουλής και να καταφέρουν να περάσουν οι βουλευτές να εισέλθουν στο κτίριο, όπου συνεδριάζει στις 14:30 ο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα από τις 10:30 μέλη των Αγανακτισμένων κάνουν λόγο στη σελίδα του facebook για βουλευτές που επιχειρούν να μπουν στη Βουλή ή κατάφεραν ήδη να μπουν από την πλευρά που βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν στη Φωκιανού και απευθύνουν έκκληση σε ομάδες αγανακτισμένων να μεταβούν τόσο στο σημείο όσο και στην Ηρώδου Αττικού για να "μπλοκάρουν" την είσοδο των βουλευτών.


Κάνουν μάλιστα λόγο για προσπάθεια των ΜΑΤ να σπάσουν την ανθρώπινη αλυσίδα των Αγανακτισμένων που ήδη βρίσκονται εκεί, στη διασταύρωση Β. Κων/νου και Β. Γεωργίου.

Πάντως, οι «Αγανακτισμένοι» δείχνουν απτόητοι και στην σελίδα τους στο facebook αναφέρουν «Φύγαμε», «Το παιχνίδι είναι δικό μας» και άλλα παρόμοια. Αρκετός κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από την Βουλή.

Στις 10 το κύμα των διαδηλωτών αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς συγκεντρώνονται στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ στις 11 μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στο Πεδίον του Άρεως με σκοπό να κατευθυνθούν και αυτοί προς την Βουλή.

Επίσης, διάφορα συνδικάτα, όπως αυτό των φαρμακοποιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχαν δώσει ραντεβού σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας για να περικυκλώσουν το κτίριο της Βουλής, το οποίο όμως τελικά περικύκλωσαν τα ΜΑΤ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου