Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δεν σταματούν τα προβλήματα στον διαλυμένο σταθμό της Fukushima

Επειδή η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ δεν έχει στο επίκεντρό της πια τη Fukushima αυτό δε σημαίνει πως τα προβλήματα έχουν τελειώσει για τους ανθρώπους της TEPCO που αγωνίζονται να ελέγξουν την κατάσταση και να σταματήσουν οριστικά το φαινόμενο της πυρηνικής σχάσης στους αντιδραστήρες μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο το αργότερο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. 
Σήμερα η TEPCO ανακοίνωσε πως οι εργασίες του προσωπικού για την απομάκρυνση του ραδιενεργού ύδατος από τις δεξαμενές ψύξης των ραδιενεργών ράβδων σταμάτησαν προσωρινά ύστερα από μια απότομη αύξηση που σημειώθηκε στα επίπεδα της ραδιενέργειας στο εργοστάσιο. Ο εκπρόσωπος της TEPCO σημείωσε πως . οι μηχανικοί της εταιρείας προσπαθούν να δουν τις προκάλεσε την απότομη αύτή αύξηση αλλά μέχρι να διευκρινιστεί η αιτία οι εργασίες δεν πρόκειται να επαναληφθούν.  


Σαν να μην έφτανε αυτό ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μόλις σήμερα από μια τις κάμερες που παρακολουθούν το εργοστάσιο δείχνει ένα μεγάλο νέφος καπνού να σκεπάζει το εργοστάσιο. Δεν είναι γνωστό πότε έγινε αυτό ούτε και η αιτία του. Από τις χειρότερες εξηγήσεις πάντως που κυκλοφορούν είναι πως ο πυρήνας του αντιδραστήρα που βρίσκεται σε κατάσταση τήξης έχει εισχωρήσει βαθιά στο έδαφος και συναντώντας τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής προκάλεσε την έκλυση αυτή του καπνού εξαιτίας της τρομακτικής διαφοράς θερμοκρασίας.

Η περίπτωση να είναι ομίχλη δείχνει να είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη καθώς η ανάπτυξη του καπνού είναι ταχύτατη. Ακόμη δεν έχει υπάρχει επίσημη αντίδραση από την TEPCO για το συγκεκριμένο βίντεο ούτε εάν αυτό συνδέεται με την απότομη αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας. Το τι γίνεται τώρα στους αντιδραστήρες της Fukushima μπορείτε να δείτε και να ακούσετε εδώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου