Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ αποκομμένη από την κοινωνία - Τους "μάντρωσε"!

Σα να μην συνέβη τίποτα, σα να βρίσκονται σε έναν δικό τους περίκλειστο "πράσινο" κόσμο όπου τίποτα δεν έχει συμβεί από χθες, ξεκίνησε και συνεχίζεται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της Ολομέλειας. Οι δηλώσεις στήριξης των πρωτοκλασάτων στελεχών (Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κατσέλη, κλπ) στον Γ.Παπανδρέου και η άρνηση του Ε.Βενιζέλου να εκτεθεί με κάποια δημόσια δήλωση, μάλλον φοβισμένος από τις ανοικτές επιθέσεις σε βάρος του, έχουν αλλάξει το κλίμα στον μικρόκοσμο της κυβέρνησης.
Από την Κ.Ο. θα ήταν έκπληξη αν θα βγει κάποια μεγάλη είδηση. Με την απειλή της διαγραφής ανά χείρας, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου άρχισε να διαβάζει μία μάλλον αδιάφορη ή εν πάση περιπτώσει χωρίς ειδήσεις ομιλία. Ήδη διαρρέεται ότι πάμε αμέσως μετά σε ανασχηματισμό.
Για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ούτε Αγανακτισμένοι, ούτε λαϊκή έκρηξη, ούτε ασφυξία των Ελλήνων πολιτών από το Μεσοπρόθεσμο, ούτε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ούτε το χθεσινό φιάσκο με την πρόταση και ανάκλησή της στον Α.Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας, ούτε τίποτα.


Ολα τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο κ.Βενιζέλος πείστηκε τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, όχι σε οικονομικό υπουργείο, αλλά μάλλον στο Εξωτερικών. Είναι η καλύτερη λύση για την πολιτική του επιβίωση. Επίσης του προτάθηκε και οικονομικό υπουργείο, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι του προτάθηκε και συντονισμός των οικονομικών υπουργείων και θέση αντιπροέδρου.

Για το Άμυνας τίποτα δεν έχει διαρρεύσει. Ο Π.Μπεγλίτης (ο οποίος έριξε "πλάγιες βολές" στον πολιτικό του προϊστάμενο μπαίνοντας στην Βουλή, χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια) είναι μια καλή λύση, πολύ καλύτερη από το να έρθει κάποιος που μέχρι να μάθει που είναι τα γραφεία των υπασπιστών να πρέπει να αποχωρήσει, αφού δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση θα επιβιώσει...

Αναβαθμίζεται επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού υπό την ομπρέλα του υπουργείου Υγείας μπαίνει και ο τομέας των κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Απασχόλησης.

Ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του:

“Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο Κίνημά μας. Μπορείτε να στηριχτείτε σε μένα κι εγώ να στηρίξω την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση”. Αυτή ήταν η φράση-κλειδί με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο: Αφενός ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του να του δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” και, αφετέρου, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στους δύο βουλευτές (Γ. Φλωρίδη και Ε. Νασιώκα) που παραιτήθηκαν το πρωί από το βουλευτικό αξίωμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε πολλές φορές τους βουλευτές του να μη φυγομαχήσουν και να αναλάβουν, όλοι μαζί, τις ιστορικές ευθύνες τους. “Περνάμε δύσκολη καμπή αλλά δεν πρέπει να λυγίσουμε”, είπε, τονίζοντας ότι η διαδικασία της αλλαγής είναι επίπονη για όλους.

“Εδωσα μάχες όπως κανείς άλλος”, είπε, μιλώντας σε πρώτο ενικό και σε συναισθηματικό τόνο, ενώ αναφέρθηκε –και πάλι– στα “συμφέροντα” που δεν θέλουν να ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης.

Για να κλείσει δε, το θέμα της συγκυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία, επισημαίνοντας με νόημα “αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό”.

Με την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι οι τόνοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο έπεσαν, ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον ανασχηματισμό, ο οποίος... διακόπηκε λόγω των παραιτήσεων των δύο βουλευτών και του αναβρασμού που προκλήθηκε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου