Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για εκβίαση, απειλή και λοιπά αδικήματα

Πρωινές ώρες της 8-6-2011, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) , συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, εκβίαση, απειλή και παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία.
Ο 33χρονος μαζί με άλλους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, με επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές εκβιάσεις και απειλές, απαιτούσαν χρήματα από δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 33 και 57 ετών, καταδεικνύοντας τους ως υπαίτιους για απάτη σε βάρος του συλληφθέντα και των συνεργών του, υπόθεση η οποία εκκρεμεί σε αρμόδιο δικαστήριο.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς συμμετείχε ως ηθικός αυτουργός μαζί με συνεργούς του στις παρακάτω πράξεις:

  • Στην επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του 57χρονου, που έλαβε χώρα την 16-5-2011 από 5-6 άγνωστους δράστες του στην παραλία της Βάρκιζας.
  • Στην παράνομη κατακράτηση του 33χρονου, που έλαβε χώρα την άνοιξη του 2010 από άγνωστους δράστες.
  • Στη ληστεία σε βάρος σε βάρος του 57χρονου, που έλαβε χώρα την 2-6-2011 κατά την οποία αφαιρέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανευρέθηκε μετά από μέρες στην περιοχή του Κορωπίου.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Βάρης προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ενώθηκε με τους συγκατηγορούμενούς του και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση για την διάπραξη Ληστείας, Εκβίασης, Απειλής, Παράνομης Κατακράτησης και Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης με σκοπό το οικονομικό όφελος και την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας των ανωτέρω παθόντων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου