Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

‘Οίκος Ρότσιλντ: Οι προφήτες του Χρήματος’ (video)

"Όχι ένας, αλλά περισσότεροι από τους οικογενειακούς φίλους, έχουν αναφέρει ότι, για κάθε γεύμα, η οικογένεια θέτει μια θέση στο τραπέζι για τον Εωσφόρο".  ~ Fritz Springmeier
Οίκος Ρότισλντ : Διακεκριμένη οικογένεια γερμανοεβραίων τραπεζιτών, με σημαντική επιρροή στην οικονομικοπολιτική ιστορία της Ευρώπης.

Γενάρχης της δυναστείας θεωρείται ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (1743-1812), ο οποίος έλαβε το επίθετο Ρότσιλντ (στα γερμανικά «κόκκινη ασπίδα») από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη, όπου και γεννήθηκε. Ο Μάγερ εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως οικονομικός σύμβουλος του εκλέκτορα της Έσης και έστησε την πρώτη του επενδυτική τράπεζα στη γενέτειρά του.
Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι (1792-1815). Την περίοδο αυτή χρηματοδοτούσαν με δάνεια τα διάφορα εμπόλεμα μέρη και εμπορεύονταν σιτηρά, βαμβάκι, αποικιακά προϊόντα και όπλα.
Είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργατών, που περιλάμβανε ιδιωτικό ταχυδρομείο και υπηρεσία πληροφοριών. Λέγεται ότι το δικό τους κατασκοπευτικό δίκτυο πληροφόρησε το Λονδίνο για τη νίκη του Ουέλινγκτον στη Μάχη του Βατερλό, μία μέρα πριν από την άφιξη των στρατιωτικών αγγελιοφόρων. Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.
Οι Ρότσιλντ χρηματοδότησαν την εγκατάσταση Εβραίων στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ. Άλλωστε, ένας Ρότσιλντ ήταν ο πρώτος παραλήπτης της Διακήρυξης Μπάλφουρ, με την οποία η Μεγάλη Βρετανία εξέφραζε τη θέλησή της για τη δημιουργία εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.
Το παρακάτω βίντεο (χωρίς ελληνικούς υπότιτλους), βασίζεται στο βιβλίο ‘The House of Rothschild: Money's Prophets 1798-1848’ του Βρετανού ιστορικού Niall Ferguson (1999), ενώ το 2000 ακολούθησε ο 2ος τόμος για την περίοδο 1849–1998. (Penguin Books).


Σχετικά με το βιβλίο: Όποιος ενδιαφέρεται για την οικονομία, την ιστορία της Ευρώπης ή την άνοδο μίας θεαματικά επιτυχημένης εβραϊκής οικογένειας θα βρει τον πρώτο τόμο αυτής της ιστορίας του οίκου των Ρότσιλντς υπέροχο. Έχοντας μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα αρχεία των Rothschild πριν το 1915, ο ιστορικός του Παν/μίου της Οξφόρδης Ferguson, ξεκινά την ιστορία της οικογένειας με τον έμπορο της Φρανκφούρτης Amschel, αλλά η πραγματική ιστορία ξεκινά με την άφιξη του πιο ικανού από τους γιους του, τον Nathan Mayer, στην Αγγλία πριν από 200 χρόνια. Ο κάθε ένας από τους πέντε γιους του Mayer, βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις; Στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Νάπολη και τη Φρανκφούρτη. Σε συνδυασμό με μια εντολή ενότητας που κράτησε τους αδελφούς εντυπωσιακά κοντά, ενώ κρατούσαν κόρες, μακριά από ξένους, αυτή η γεωγραφική διασπορά έδωσε στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της οικογένειας, ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα, παρά το ότι οι γιοι του Mayer ήταν άνισης ικανότητας. Ο N.M. Rothschild είναι αυτός που ο Φέργκιουσον επιλέγει ως πρωταγωνιστή του (ο τρισέγγονός του πρότεινε το έργο στον συγγραφέα).
Από το 1815 και μετά, οι Ρότσιλντ ήταν παντού στην Ευρώπη. Κυριάρχησαν στη διεθνή αγορά ομολόγων, αγόραζαν και να πωλούσαν προϊόντα, όπως βαμβάκι, καπνό, ζάχαρη, χαλκό και υδράργυρο. Και επηρέασαν τον Μέτερνιχ, τον Ουέλινγκτον, την Βασίλισσα Βικτωρία, τον Βίσμαρκ, τον Gladstone και τον Disraeli.
Σύμφωνα με το SNIPPITS and SNAPPITS από όπου είδα και το βίντεο:
Ήξερες ότι πριν η Παλαιστίνη, διακανονιστεί ως "πατρίδα για τους Εβραίους", οι Ρότσιλντ εξέταζαν και το ενδεχόμενο της Μαδαγασκάρης, του Τσαντ, του Mato Grosso στη Βραζιλία, της Άνω Κοιλάδας του Νείλου, της Κένυα, της Βόρεια Ροδεσία, της Γουιάνα;
Αυτή η ταινία είναι γεμάτη ιστορικά δεδομένα που σπάνια εκτίθενται σε έλεγχο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα η προβολή.
Η δυναστεία Rothschild κάνει χρήματα από τις δύο πλευρές του κάθε πολέμου. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ, αλλά το τραπεζικό καρτέλ των Rothschild ήθελε χρήματα και εξουσία καθώς και μια δικαιολογία για να οικοδομήσει μια Κοινωνία των Εθνών. (και να αρπάξει την Παλαιστίνη).
Η Federal Reserve Bank είναι η κεντρική τράπεζα που τυπώνει το αμερικανικό δολάριο. Δεν είναι τράπεζα της κυβέρνησης, αλλά ανήκει στους παγκ΄σομιους τραπεζίτες, στους πιο ισχυρούς από αυτούς, που είναι η οικογένεια Rothschild.
Ελέγχουν όλο το Παγκόσμιο Σύστημα συναλλάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου