Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η λαθρομετανάστες έχουν κάνει την Αθήνα ανδρο της εγκληματικότητας και ακόμα λύση δεν έχει δοθεί από την κυβέρνηση

Μονομερείς παρεμβάσεις, που δεν δίνουν καθαρή λύση στον γόρδιο δεσμό της γκετοποίησης της Αθήνας, καταγγέλλουν κάτοικοι και επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου. Ενάμιση μήνα μετά την άγρια δολοφονία του Μανόλη Καντάρη στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου για μια βιντεοκάμερα και την ακόλουθη κινητοποίηση της Πολιτείας, κάτοικοι, ξενοδόχοι και καταστηματάρχες του κέντρου διαπιστώνουν πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη δύσκολη καθημερινότητά τους.
"Δυστυχώς οι παρεμβάσεις περιορίζονται αποκλειστικά στην εντατικοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας σε συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένες ώρες.
Ετσι κάποιες γειτονιές ανακουφίζονται πρόσκαιρα, ενώ η εγκληματικότητα "σπρώχνεται" παραδίπλα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαρκή ανακύκλωση της εγκληματικότητας από γειτονιά σε γειτονιά", υπογραμμίζει η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας, που αριθμεί 7.000 μέλη, κατοίκους, εργαζόμενους κι επιχειρηματίες του κέντρου. "Ουσιαστικά μιλάμε για μια προσχηματική ενεργοποίηση της πολιτείας", διαπιστώνει η ΚΙΠΟΚΑ, "καθώς μέχρι σήμερα καμία θεσμική αλλαγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ούτε καν εξαγγελθεί. Η κατάσταση στο κέντρο παραμένει εξακολουθητικά ανεξέλεγκτη".

Οι άνθρωποι που ζουν κι εργάζονται στο γκέτο της Αθήνας φοβούνται πως το πρόβλημά τους ξεχάστηκε, τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αλλού. "Μετά τη δολοφονία έγινε ένας ντόρος για λίγες μέρες και μετά όλα ξεχάστηκαν. Χειρότερη είναι τώρα η κατάσταση. Δεν μπορείς να περάσεις από την Ομόνοια τη νύχτα. Εμποροι ναρκωτικών και διάφορες άλλες συμμορίες κυνηγιούνται με μπουκάλια και μαχαίρια", μας λέει ο Γ. Δρακόπουλος, που διατηρεί χρόνια πάγκο με εφημερίδες πάνω στην Ομόνοια. Τα ίδια θα πει και ο Παναγιώτης Βαρελάς, περιπτεράς στην Πειραιώς. "Δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερο. Μετά το απόγευμα και μέχρι το πρωί η διακίνηση ναρκωτικών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής"...


http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου