Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: Ιατρικοί «τουρίστες» και αλλοδαποί φορείς του Aids οι πληγές του ΕΣΥ

Ειλικρινείς ήταν για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας όσον αφορά το κόστος νοσηλείας των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και την επιβάρυνση του ΕΣΥ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προσφέρεται στα άτομα αυτά κάθε χρόνο τα οποία σημειωτέον δεν συνεισφέρουν με κάποιο τρόπο στα έξοδα αυτά.
Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στην ΝΕΤ ο υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα παρέχει θεραπεία σε 6.000 ασθενείς του Aids οι περισσότεροι από τους οποίους είναι χρήστες ναρκωτικών και παράνομοι μετανάστες οι οποίοι κρατάνε όπως δήλωσε ψηλά το δείκτη του Aids στην πατρίδα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους πρώτους μήνες του 2011 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων Aids με τα περισσότερα από αυτά να αφορούν γυναίκες από την Αφρική οι οποίες μεταφέρονται στην Ελλάδα από δουλεμπόρους τις οποίες εκδίδουν στις μεγάλες ελληνικές πόλεις.
Πριν από έξι μήνες ο υπουργός σε συνέντευξη που είχε δώσει στο τηλεοπτικό κανάλι, ΣΚΑΙ είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι μία από τις πιο μεγάλες πληγές του ΕΣΥ είναι ο ιατρικός τουρισμός με χιλιάδες άτομα που έρχονται στην Ελλάδα από τις γειτονικές χώρες με πούλμαν και πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις χωρίς να πληρώνουν. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση και με τους άπορους αλλοδαπούς ενω το συνολικό κόστος της επιβάρυνσης του ΕΣΥ από τις παραπάνω κατηγορίες ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο. Όπως ανέφερε ο υπουργός μέχρι και έγκυες γυναίκες από τις γειτονικές χώρες έρχονται στα ελληνικά νοσοκομεία για να γεννήσουν χωρίς κόστος  αφού όπως δηλώνει η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.
Προς τιμήν του ο υπουργός γνωρίζει την κατάσταση και επιδιώκει να δώσει λύση στο πρόβλημα, όμως όσο καλές και είναι οι προθέσεις του υπουργού ποια είναι πραγματικά τα περιθώρια δράσης του όταν καθημερινά εισέρχονται στην Ελλάδα 75 άτομα  μόνο από τον Έβρο.
Τι μπορεί να πράξει όταν οι διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις αντί να αποθαρρύνουν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους να έρθουν στην Ελλάδα με μία ενημερωτική εκστρατεία στις χώρες προέλευσης τους, κάνουν ότι μπορούν για να αυξηθούν οι «αφίξεις» τους. Τι μπορεί να πράξει ο υπουργός όταν ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε καν ο πρώτος στύλος του περίφημου φράχτη, όταν οι κάτοικοι της Αλβανίας μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς βίζα.
Και σε τελική ανάλυση, πως θα πρέπει να νοιώθει ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει ολόκληρη τη ζωή του για να έχει ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο όταν το χρειαστεί και αντί για αυτό πρέπει να περιμένει στην σειρά γιατί κάποιοι άλλοι που δεν έχουν πληρώσει δεκάρα καταλαμβάνουν τα κρεβάτια και ας μην το δικαιούνται, γιατί μόνο και μόνο η Ελλάδα είναι μία χώρα πονόψυχη και αλληλεγγύης. Σε τελική ανάλυση άκόμα και η αλληλεγγλυη έχει τα όρια της. Ας είμαστε πονόψυχοι και αλληλέγγυοι για τους άλλους, αλλά όχι εις βάρος της δικής μας υγείας. 





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου