Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Δικαστήριο ραβίνων καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού σκύλο, που θεωρήθηκε μετενσάρκωση δικηγόρου!

Υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα αδέσποτο σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές, αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος Ynet, η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και για την εκτέλεση της ποινής επιστρατεύτηκαν τα αγόρια της γειτονιάς, αλλά ο σκύλος στάθηκε τυχερός και κατάφερε να ξεφύγει
Ο επικεφαλής του δικαστηρίου, ραβίνος Avraham Dov Levin, αρνήθηκε ότι οι δικαστές αποφάσισαν τον λιθοβολισμό του σκυλιού, όμως, ένα από τα μέλη του δικαστηρίου επιβεβαίωσε την είδηση στην Γιεντότ Αχρονότ.
"Δόθηκε εντολή από τους ραβίνους, λόγω της οδύνης που είχε προκαλέσει στο δικαστήριο", είπε. «Δεν εξέδωσαν επίσημη απόφαση, αλλά διέταξαν τα παιδιά έξω να του ρίξουν πέτρες για να το διώξουν. Δεν το βλέπουν σαν σκληρότητα σε ζώο, αλλά σαν τον κατάλληλο τρόπο για να «ανταποδώσουν» στο πνεύμα που μπήκε στο φτωχό σκυλί. "
Η Ραχήλ Αζαρία μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερουσαλήμ και ακτιβίστρια έστειλε επείγουσα επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα, καλώντας τον να «ασχοληθεί με τους εγκληματίες». Η φιλοζωική οργάνωση Let the Animals Live υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία κατά του ραβίνου Levin.
Οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στην μετενσάρκωση.

1 σχόλιο: