Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Ζουράρις: Πραξικοπηματίας ο Παπανδρέου

Η σημερινή πολιτική έχει περάσει σε καθεστώς άναρχης πραξικοπηματικής κατάστασης, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο γνωστός ακαδημαϊκός και μέλος της «Σπίθας»
Ο Παπανδρέου και ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση είναι πραξικοπηματίες, γιατί με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, εκχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία, υπογράμμισε ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και μέλος της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών», Κώστας Ζουράρις, από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς», στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Όπως ανέφερε, το διάταγμα που λέει ότι αν δεν εφαρμοστούν οι όροι που απαγορεύουν στη χώρα μας να αρχίσει συζήτηση με άλλους δανειστές, τότε παραιτείται των δικαιωμάτων της, έχει δημιουργήσει μια συνεχή κατάσταση συνταγματικής εκτροπής.


Ζήτησε ακόμη να υπάρξει Εθνοσυνέλευση, μέσω της οποίας «να απαγορευτεί σε όλους τους εκπροσώπους, που από το 1974 μέχρι και σήμερα συμμετείχαν στην οργανωμένη απάτη η συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο της χώρας».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τα μικρομεσαία καταστήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία, η Μητροπόλεως και η Πρ.Κορομηλά θα έχουν πουληθεί “κοψοχρονιά” σε μεγάλα πολυεθνικά συγκροτήματα.

Για ξεσηκωμό των πολιτών έκανε λόγο ο συνταγματολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «Σπίθας» , Γ.Κασιμάτης, αποδίδοντας την εξέγερση των πολιτών σε δύο βασικούς λόγους. «Πρώτον η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, βυθιζόμαστε στην ύφεση και οδηγούμαστε ολοταχώς στην φτώχεια και την πείνα. Δεύτερον, το έλλειμμα ενημέρωσης από τα ΜΜΕ και η πολιτική εκπροσώπηση της χώρας. Κανείς δεν ήξερε τους όρους του δανείου, που μας έδεσε χειροπόδαρα και υποθήκευσε την περιουσία της χώρας», τόνισε.

Τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις σήμερα δεν είναι ταξικές ή ιδεολογικές, αλλά ολόκληρος ο λαός βρίσκεται στους δρόμους. «Πέρα από τις ασθενέστερες τάξεις, στις πλατείες βρίσκεται και ολόκληρος ο μικρομεσαίος χώρος, ο οποίος αντελήφθη ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αποσκοπεί στην εξάρθρωση του», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η «Σπίθα» θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε πως «δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να δημιουργήσουμε κόμμα, πρόκειται για μία κίνηση αφύπνισης του ελληνικού λαού και δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα στηρίξει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

«Η αντίσταση των πολιτών πρέπει να αποτελέσει μια πολιτική πίεση και να δημιουργήσει μια βούληση ανάλογη με αυτήν της Αργεντινής. Να κάνουμε μια διαπραγμάτευση και να δώσουμε όσα οφείλουμε με έντιμους και νόμιμους όρους», δήλωσε.

«Οι πολίτες κινητοποιούνται και αντιδρούν για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Θεσμών Ε.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς. «Τα σχέδια της τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «τα κόμματα πλέον δεν εκφράζουν τον λαό, ο οποίος παίρνει στα χέρια του την εξουσία, δηλώνει το “παρών” και λέει ότι δεν θα δεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εξάρτηση που θα ακολουθήσει».το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου