Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η παρουσία μας στους δρόμους θα γκρεμίσει τους εθνομηδενιστές

Κέρδισε λίγο χρόνο το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ. Έτσι απλά... Λίγο όμως, τίποτα παραπάνω. Προσπαθούν οι «πράσινοι» εξουσιαστές να βγάλουν έτσι, με ανασχηματισμούς και άλλα τερτίπια, το καλοκαίρι. Κι όμως... Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», μίλησε για πρόωρες εκλογές, την ώρα μάλιστα που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει την αντίστοιχη της Αθήνας, χέρι-χέρι με το Βερολίνο, από τη στενωπό. Διαβλέπουν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει μακριά, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων.
Πάντως, η απόπειρα του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει στο παιχνίδι τον Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν ξεχνάμε την κατάργηση της προϋπόθεσης του ελληνικού γένους για την ένταξη υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές) και το περιβάλλον του, το οποίο καθυβριζόταν χυδαία μία μόλις μέρα πριν, με υπονοούμενα για «νέα Ιουλιανά» καθώς η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «κόχλαζε», στέφθηκε με επιτυχία. Όπως στέφθηκε και με επιτυχία η προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει στο κάδρο τον Θεσσαλονικιό πολιτικό.
Φυσικά, ο πρωθυπουργός παραδέχεται έτσι την ίδια την αποδυνάμωσή του, αλλά και τη συνθηκολόγηση του με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Αλλά, αυτά αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και όχι στον κόσμο...
H επιθυμία για την «καρέκλα», αποδεικνύεται παντοδύναμη... Μην την υποτιμάτε σε καμία περίπτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βουλευτής Παντελής Οικονόμου. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «σβήστηκαν» δια μαγείας από την προσωπική του ιστοσελίδα, κάτι σχόλια, επικριτικά για το μνημόνιο. Η υπόθεση είναι για γέλια! Κι όμως... Κάπως έτσι, με την ανακατανομή της τράπουλας, το ΠΑΣΟΚ θα περάσει αλώβητο από την ψήφο εμπιστοσύνης (αυτή που δεν παίρνει πια στην κοινωνία, ούτε και στα ίδια τα προπύργιά του) και θα καταφέρει να επιτύχει και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Άρα, μην περιμένετε πολλά από «διαφωνούντες»...
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να ηττηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι στο δρόμο. Την Κυριακή, έχει πάλι πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, να διαδηλώσουμε κατά της κυβέρνησης του μνημονίου, της ολοκληρωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης και της επέλασης των κερδοσκόπων κατά του εθνικού μας πλούτου. Και όχι μόνο αύριο. Κάθε μέρα, επίμονα, μαχητικά, ώσπου το σύστημα να λυγίσει. Σκεφτείτε το: έχουν γίνει προβλέψιμοι, έχουν ξεμείνει από κόλπα και άσσους στο μανίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου