Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα!

Της effie B.
Και αίφνης βρέθηκαν άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και ίσως βρεθούν ακόμη περισσότερα στην πορεία για να μας …σώσουν. Αφού το κόλπο της συναίνεσης δεν φτούρησε, πέρασαν πολύ γρήγορα στον εκβιασμό: έχουμε λεφτά μόνο μέχρι τον Ιούνιο, υπογράψτε με κλειστά μάτια να ξεπουλήσουμε να τελειώνουμε. Και όταν είδαν τις πλατείες να γεμίζουν και να μην αδειάζουν, ήρθε μάνα εξ …Ευρώπης, και ρευστό, πολύ ρευστό!!!
Τόσα λεφτά; Που βρέθηκαν τόσα λεφτά ξαφνικά;

Και όταν ο Σαμαράς στις πρόσφατε συναντήσεις στύλωσε τα πόδια απέναντι στους Ευρωπαίους και είπε ξανά ΟΧΙ σε επιπρόσθετο δανεισμό και στραγγαλισμό της χώρας, ξανάρχισε ο εκβιασμός. Δεν πρόλαβε να γυρίσει από Βρυξέλες και νέος εκβιασμός! Σήμερα δεν δίνουν τη δόση! Τα χρήματα ξαφνικά χάθηκαν.
Κάθε μέρα και ένας νέος εκβιασμός!
Και όλοι να ασχολούνται με μας! Από τον Πλανητάρχη, μέχρι όλα τα έγκυρα οικονομικά έντυπα του πλανήτη! Από τους ισχυρούς των funds μέχρι όλους τους καθηγητές οικονομίας και διανοητές της υφηλίου!
Τέτοια πρεμούρα με την Ελλάδα; Τέτοια αγάπη για τους Έλληνες;
Θυμήθηκα ξανά το κλασσικό western του Sergio Leone “Κάποτε στην …Δύση”. Ένα κομμάτι άγονης γης απ΄οπου θα περάσει ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας που το ορέγεται, η εξόντωση του αγρότη ιδιοκτήτη, οι εκβιασμοί.
Όταν άρχισε η κρίση, όλοι μας απαξίωναν δηλώνοντας ότι αποτελούμε μόνο 2,6% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Ψιλά πράγματα. Όσο ένα από τα μικρά κρατίδια της κραταιής Γερμανίας! Δεν τους ένοιαζε τότε και θεώρησαν με ένα μνημόνιο, βοηθούντος και του ΔΝΤ θα την έβγαζαν καθαρή. Λίγο η κυβέρνηση που παραδόθηκε αμαχητί, λίγο ο εκφοβισμός μεσω των τριών καμπαλέρος που κάθε τόσο έκαναν περιπολία στα υπουργεία, λίγο το πάγωμα του κόσμου, θεώρησαν ότι ήταν ικανά να μας δέσουν χειροπόδαρα.
Αλλά η συνταγή δεν έβγαινε από την αρχή. Ήταν λάθος σχεδιασμένη. «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προέβλεπε το υφιστάμενο πρόγραμμα, φαίνεται κάτι παραπάνω από ανέφικτη», δήλωσε ο Σόιμπλε.
Εξουθένωναν τον λαό και στραγγάλιζαν την ανάπτυξη. Με πρόθεση;
Μας δάνειζαν αβέβαια χρήματα αλλά …έπαιρναν πίσω γη! Κάθε είδους γη. Στο κέντρο, παραμεθόριο, ακόμη και ιερή γη! Γνώριζαν άραγε όταν ψήφιζαν Ναι στο Μνημόνιο Ι, τι παραχωρούσαν οι κοι. εκπρόσωποι του Έθνους;
Ένα χρόνο μετά και ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι και η δεύτερη συνταγή δεν βγαίνει επ’ ουδενί, συμφωνούν να μας ξαναδανείσουν.
Ξανά αβέβαια χρήματα αλλά αυτή τη φορά τα θέλουν όλα. Εδώ και τώρα. Και τα πάνω από τη γη και τα κάτω. Και τα πάνω από τη θάλασσα και τα κάτω. Όλα!
Και άρχισαν ήδη να τα παίρνουν. Πριν ακόμη υπογράφει το μεσοπρόθεσμο πήραν το 10% του ΟΤΕ για 400 εκατομμύρια όταν το 30% πουλήθηκε στους ιδίους για 4 δις. Κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής. Τζάμπα πραμα, τόσο τζάμπα που το χλεύασε και η Wall Street Journal.
Η Ελλάδα είναι πλούσιο κράτος με μεγάλη περιουσία και μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της πουλώντας, δηλώνουν αυθαδώς οι «αδελφοί» ευρωπαίοι!
Και εδώ είναι το ζουμί: ποιο χρέος; Ανέλυσε ποτέ κανείς της κυβέρνησης ποιο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το χρέος μας; Τι ακριβώς πληρώνουμε τόσα χρόνια σε τοκοχρεολύσια; Ότι το 80% του χρέους είναι τόκοι; Ποτέ δανειστήκαμε τι, και ποτέ λήγουν τα δάνεια; Ως πότε θα ζούμε μόνο με δανεικά χωρίς ανάπτυξη;
Αναλογίζονται οι «αδελφοί» ευρωπαίοι τι ακριβώς θα ΤΟΥΣ συμβεί αν γίνει στάση πληρωμών εντός της ζώνης του Ευρώ;
Έχουν καταλάβει ότι παίζουν επικίνδυνα με το εύθραυστο του εγχειρήματος «ευρωπαϊκή ενοποίηση»;
Ας σταματήσουν λοιπόν το σκωτσέζικο ντους, τώρα σας δανείζουμε, τώρα όχι. Και ας αναλογιστούν τις δίκες τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ευρώπη. Και ας αναλογιστούν ότι όταν οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσιζαν την ενοποίηση της Ευρώπης, εννοούσαν την Ευρώπη των ΛΑΩΝ και όχι των ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Εννοούσαν την Ενωμένη Ευρώπη της ευημερίας και όχι της «περιφερειακής» μιζέριας εις υγείαν του «κέντρου».
Ας αφήσουν λοιπόν και μας να συμμαζέψουμε το κράτος μας και να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας. Πάντως όχι ξεπουλώντας τους τα πάντα, όσο-όσο. Και κυρίως όχι με αυτή την κυβέρνηση που στερείται πλέον της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα! Και οι λαοί που φτάνουν στην απελπισία, αντιδρούν. Και εκρήγνυνται. Και όταν οι λαοί είναι ζωσμένοι με κοινό νόμισμα, η έκρηξη παρασέρνει στο χαμό όλους τους ζωσμένους!
Ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτό οι «φίλοι» ευρωπαίοι όταν κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και όταν προσβάλουν ιερά και όσια χιλιάδων χρονών!
Σημείωση: Η ταινία του Sergio Leone τελειώνει με μια κλασσική μονομαχία μέχρι θανάτου και μια δικαίωση! Το κομμάτι της άγονης γης απ’ όπου πέρασε ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος παρέμεινε στους ιδιοκτήτες του!!!

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου