Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα κατά της Ελλάδος προωθείται στην Αλβανική Βουλή

pdiu"5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος επειδή ήταν Αλβανοί"
Προκλητική δήλωση έκανε μέσα στην Αλβανική Βουλή ο Shpetim Idrizi πρόεδρος και βουλευτής του Τσάμικου κόμματος "PDIU", λέγοντας ότι "5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος, επειδή ήταν Αλβανοί"!!! Και δεν αντέδρασε κανείς Μειονοτικός βουλευτής!!! Ακόμη ο κ. idrizi ζήτησε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για το "Τσάμικο Ζήτημα".

Είπε συγκεκριμένα: «Το ψήφισμα δεν είναι κήρυξη πολέμου, αλλά αντιθέτως η προσέγγιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους γείτονες, συνύπαρξη που πρέπει να βασίζεται στο δίκαιο. Είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Το ψήφισμα έχει ως στόχο να είναι ένα προγραμματικό έγγραφο, ένα όριο συμπεριφοράς, από το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει. Θα ζητά από την κυβέρνηση να απαιτεί στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.... Δεν πρέπει να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις στο όνομα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις τον Απρίλιο ο συγκεκριμένος κύριος, με αφορμή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας ενός ζευγάρι Αλβανών που δήλωναν ως τόπο καταγωγής τους την ... Τσαμουριά, ζήτησε "μποικοτάζ" κατά της χώρας μας λέγοντας: "Σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών αυτών, το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις προς τους Αλβανούς πολίτες, ώστε να μποϊκοτάρουν κάθε προϊόν το οποίο παράγεται στην ελληνικά αγορά και εισάγεται στην εγχώρια αγορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου