Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ψυχολογική υποστήριξη χρειάζονται οι ... μετανάστες

Ένα σοβαρό πρόβλημα για τους Έλληνες, σοβαρότερο ακόμη και από την οικονομία, είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας. Και είναι σοβαρότερο, διότι οι εξουσιαστές με την μέθοδο αυτή προσπαθούν να αλλοιώσουν την εθνοφυλετική μας υπόσταση ως λαό και ως έθνος. Καθημερινά από κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας εκατοντάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται ανεξέλεγκτα στην χώρα μας. Ελάχιστοι από αυτούς συλλαμβάνονται και οδηγούνται στους ειδικούς χώρους παραμονής αλλοδαπών. Οι περισσότεροι περιφέρονται ανά την επικράτεια για να καταλήξουν στο τέλος στην Αθήνα, στην πόλη χαβούζα που τυγχάνει να είναι και πρωτεύουσα της πατρίδας μας.

Φυσικά και αναγνωρίζουν όλοι ότι, η λαθρομετανάστευση είναι σοβαρότατο πρόβλημα για την πατρίδα μας. Τα προσκείμενα προς την κυβέρνηση τηλεοπτικά κανάλια σηκώνουν για λίγο το θέμα και στην συνέχεια το κλείνουν, χωρίς να έχει ακουστεί κάποια άποψη η οποία να είναι εναντίον της εισβολής των λαθρομεταναστών. Το υποκριτικό ΠΑΣΟΚ το οποίο ομιλεί σήμερα για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, είναι αυτό το πολιτικό κόμμα το οποίο ψήφισε τον λαθρονόμο Ραγκούση και τον οποίο με μεγάλο ζήλο υποστήριξε. Με την αναπαλαίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου μας έφερε ως ΥΠΕΞ τον κ. Σ. Λαμπρινίδη, ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε ζητήσει την νομιμοποίηση όλων των παιδιών των λαθρομεταναστών. Τώρα άραγε ποία άποψη έχει επί του θέματος;
Εξίσου υποκριτικό ήταν το μέτρο το οποίο είχαν εξαγγείλει με φανφάρες, για τον φράκτη στον Έβρο και το οποίο παρέμεινε στα λόγια. Και δηλώνει ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος:<< ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή>>. Κοροϊδεύουν συνεχώς τον Ελληνικό λαό. Τώρα ο κ. Αντιπρόεδρος θυμήθηκε ότι οι λαθρομετανάστες πρέπει να επαναπατρισθούν. Φυσικά αν πραγματικά το ήθελαν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών για τον επαναπατρισμός τους. Δεν το κάνουν όμως αλλά δήθεν δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για το πρόβλημα. Ας ρωτήσουν όμως τους κατοίκους της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας του κέντρου αλλά και άλλων περιοχών της Αθήνας και θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση για το όψιμο ενδιαφέρον τους.
Μέχρι και ο Δήμαρχος των Αθηνών έχει αγανακτήσει (;) και δηλώνει ότι:<< ο δήμος δεν φυλάει τα σύνορα της χώρας. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και περισσότερα ακόμα>>. Και τα λέει αυτά ένας άνθρωπος ο οποίος από την θέση την οποία κατείχε επί χρόνια, αυτής της προστασίας του πολίτη, δεν επέτρεπε στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα να κάνουν την δουλειά τους, καταγγέλλοντας παραβίαση "δικαιωμάτων" των λαθρομεταναστών. Αυτοί λοιπόν οι υποκριτές προσπαθούν σήμερα να κοροϊδέψουν τους Έλληνες για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.
Όμως η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών δεν έρχεται μόνης της Κουβαλά μαζί της και σωρεία προβλημάτων. Προβλήματα τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν. Έχουν βουλιάξει οικονομικά τα νοσοκομεία από τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα ελλείμματα τα πληρώνει το κορόιδο ο Έλληνας. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν υστέρηση εσόδων και ενώ αδυνατούν να πληρώσουν συντάξεις, από την άλλη οργιάζει η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία των λαθρομεταναστών. Οι συγκοινωνίες παρουσιάζουν τεράστια ελλείμματα. Κανείς λαθρομετανάστης ο οποίος τις χρησιμοποιεί δεν ακυρώνει το εισιτήριο του. Καλούνται λοιπόν οι συνεπείς επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν, αλλά και αυτοί οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνίας, να πληρώσουν τα ελλείμματα.
Δεκάδες καταστήματα κλείνουν καθημερινά την στιγμή που το παραεμπόριο οργιάζει στους δρόμους και της πλατείες των Αθηνών. Δισεκατομμύρια χάνονται από την μη είσπραξη ΦΠΑ αλλά και των λοιπών νομίμων φόρων από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών. Δώδεκα δις ευρώ κάθε χρόνο χωρίς κανένα έλεγχο, αποστέλλονται στους τόπους καταγωγής των και το χρήμα αυτό, το σκληρό ευρώ, λείπει από την ελληνική αγορά.
Τα προβλήματα από την πορνεία, τα ναρκωτικά είναι τεράστια, οι δε κακοποιοί δεν υπολογίζουν κανένα και τίποτα. Μέσα στους δρόμους μαχαιρώνουν και σφάζουν Έλληνες πολίτες και με τα καλάσνικοφ θερίζουν περιπτερούχους και μικροεπιχειρηματίες για ελάχιστα ευρώ. Η αστυνομία με την συμβολή των πολιτικών κομμάτων έχει τελείως απαξιωθεί ο δε υπουργός ΠΡΟ - ΠΟ έχει εξαφανισθεί και ουδείς γνωρίζει το έργο το οποίο επιτελεί.
Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Οι λαθρομετανάστες μας κουβάλησαν και ασθένειες τις οποίες οι Έλληνες ιατροί είχαν εξαλείψει από την Ελληνική επικράτεια εδώ και χρόνια. Θερίζει η φυματίωση, σε έξαρση είναι οι ηπατίτιδες και άλλες μολυσματικές ασθένειες. Τώρα παρουσιάστηκαν και κρούσματα λέπρας μία ασθένεια η οποία είχε εξαλειφτεί από την πατρίδα μας από το 1950. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι οι λαθρομετανάστες οι οποίοι μας έρχονται από τα πέρατα του κόσμου και κρατούνται στους ειδικούς χώρους παραμονής αλλοδαπών, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα;
Το Ελληνικό κράτος μπορεί να μην έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, για τους αλλοδαπούς όμως "λεφτά υπάρχουν" και μάλιστα είναι και πάρα πολλά. Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε! Ετοιμάζονται να προσλάβουν πενήντα τέσσερις, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για να προσφέρουν ψυχολογική βοήθεια στους λαθρομετανάστες! Σας μεταφέρουμε από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ της περασμένης εβδομάδος το σχετικό ρεπορτάζ δια του λόγου το αληθές. Γράφει λοιπόν το περιοδικό:
1 εκατ. Ευρώ για... ψυχολογική υποστήριξη!
Πέρα από την πρόσληψη των αλλοδαπών διερμηνέων, από την ανακοίνωση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας της 9ης Φεβρουαρίου του 2011 προέκυψε και η σύναψη συμφωνίας με πενήντα τέσσερις συνολικά κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους οι οποίοι καλούνται - και εκείνοι - να << συνεισφέρουν >> στην κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Ως αντικείμενο τους ορίζεται η παροχή << ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών ή σε οποιανδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης - καταγωγής τους>>, ενώ το ποσό που θα δαπανηθεί για τις υπηρεσίες τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ανέρχεται σε ένα (1) εκατ. Ευρώ!!!
Ένα εκατ. Ευρώ λοιπόν θα πληρώσουν οι Έλληνες, την ώρα που η κυβέρνηση της συμφοράς φέρνει και νέα μέτρα που θα λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα μας τα ήδη πετσοκομμένα. Και για την ψυχολογική υποστήριξη των Ελλήνων που δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα για να ζήσουν ποιος θα φροντίσει; Το πολιτικό σύστημα έχει πολύ μεγάλες ευθύνες και είναι υπόλογο στον Ελληνικό λαό. Το έχουμε γράψει και άλλη φορά οι πολιτικοί και ο κοινοβουλευτισμός της μεταπολίτευσης, είναι η ταφόπλακα των Ελλήνων. Πρέπει το συντομότερο οι Έλληνες να απαλλαγούν από αυτό το πολιτικό σύστημα. Θα το τολμήσουμε; Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια χρόνου. Ή τώρα ή ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου