Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η Κύπρος ευχαριστημένη(;) από τις υπηρεσίες Μπαν Κι Μουν!!

Την Παρασκευή 17/6/2011, και τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την ανανέωση της θητείας του νυν Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για μια νέα πενταετία. Την Δευτέρα, το θέμα θα τεθεί ενώπιον και των 192 κρατών-μελών του οργανισμού και αναμένεται να εγκριθεί, καθώς κανένας άλλος δεν εξέφρασε ενδιαφέρον για να διεκδικήσει την θέση.
Η Κυπριακή και Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων τους θα στηρίξουν την ανανέωση της θητείας του Μπαν. Το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιπες 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Η Κύπρος μάλιστα ανακοίνωσε την υποστήριξη της πολύ πιο πριν από τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους της, αλλά και πιο πριν από την συντριπτική πλειοψηφία των Μονίμων Μελών του ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μπαν Κι Μουν στηρίζει και η Τουρκία!


Όπως φαίνεται, οι Κυβερνήσεις του Δημήτρη Χριστόφια και του Γιώργου Παπανδρέου, είναι απόλυτα ευχαριστημένες από τις υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού και επιθυμούν την παραμονή του. Αυτό υποδηλώνει και η προσπάθεια να δείξουμε ότι είμαστε από τους πρώτους υποστηρικτές...

Εμείς απλά οφείλουμε να τους θυμίσουμε την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που κρατεί, αγνοώντας την επιτελούμενη -επί 37 χρόνια- αδικία εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Να τους υπενθυμίσουμε επίσης τον ρόλο του διορισμένου συμβούλου του, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και την «σημαδεμένη τράπουλα». Ακόμη, δεν θα πρέπει να ξεχαστεί σε καμιά περίπτωση η «επίσημη» επίσκεψη του Μπαν στο ψευδοπροεδρικό μέγαρο των κατεχομένων και τη συνάντηση του με τον «Πρόεδρο» Ταλάτ!

Δεν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω επέκταση του θέματος για να γίνει κατανοητό ότι η Κύπρος είχε κάθε λόγο να καταψηφίσει τον Μπαν Κι Μουν και να καταγγείλει τις ενέργειες του, οι οποίες βρίσκονται σε αντίθεση με τους σκοπούς και τους στόχους του Ο.Η.Ε..


Κέρβερος

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε Έλληνες της Κύπρου: Και φέτος το καλοκαίρι προτιμάμε την Ελλάδα για τις διακοπές μας! 

apoellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου