Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το BBC είναι αντιχριστιανικό, σύμφωνα με έρευνα

Το BBC χρησιμοποιεί «υποτιμητικά στερεότυπα» για να απεικονίσει τους Χριστιανούς ενώ περιθωριοποιεί τις ηλικιωμένες γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του ίδιου του BBC.
Οι θεατές και το προσωπικό εξέφρασαν ανησυχίες για συγκεκριμένους συμβολισμούς και επιλεκτικά παραδείγματα.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εταιρία διατηρεί αριστερή πολιτική ή «φιλελεύθερες προκαταλήψεις» και ότι οι θρησκείες εκτός από τον Χριστιανισμό, μερικές φορές εκπροσωπούνται καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έκθεση που βασίζεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγιναν από την Daily Mail, κατέληξε: «Από την άποψη της θρησκείας, υπήρξαν πολλοί που θεωρούν το BBC ότι είναι αντιχριστιανικό και ως εκ τούτου ο Χριστιανισμός παρερμηνεύεται και παρωδείται".
Και προσθέτει: "Οι Χριστιανοί αναφέρονται συγκεκριμένα ότι αντιμετωπίζονται με κακό τρόπο, ενώ πιο μειονοτικές θρησκευτικές ομάδες αντιπροσωπεύονται καλύτερα παρά το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο διαδεδομένη θρησκεία στη Βρετανία."

Ένας από τους ερωτηθέντες είπε: «Ως Χριστιανός θεωρώ ότι το BBC παρουσιάζει τον χριστιανισμό κατά κύριο λόγο με τρόπο ανακριβή, απεικονίζοντας λάθος, συχνά υποτιμητικά στερεότυπα".
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Σπάνια μπορούμε να βρούμε ένα χριστιανό σε κάποια δραματική σειρά, και όταν βρίσκεται, είναι συνήθως ένα "αδύνατο" και "άβουλο" άτομο ή κάποιος "μισαλλόδοξος".
Στην φωτο: Ο «δολοφόνος ιεροκήρυκας» ηθοποιός Don Gilet σε σαπουνόπερα του BBC
Το BBC δέχθηκε διαμαρτυρίες για βλασφημία από χριστιανικές ομάδες το 2005, όταν προβλήθηκε το έργο ‘Jerry Springer: Η Όπερα’, το οποίο έγινε ένα από τα έργα που δέχτηκαν τα περισσότερα παράπονα και διαμαρτυρίες στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης.
Για την ιστορία: Δύο δικαστές είχαν πει ότι η παράσταση ήταν «μια προσβλητική, μοχθηρή, συστηματική κοροϊδία και εκ προθέσεως σπίλωση της χριστιανικής πίστης» που κανείς δεν θα ονειρευόταν να κάνει για τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ.
Επίσης πολλοί υπενθύμισαν την αντίδραση της κοινότητας των Σιχ, όταν ανέβηκε η παράσταση Behzti (Ατίμωση) που έδειχνε φόνους και βιασμούς σε ναό των Σιχ.
Το θέατρο του Μπέρμιγχαμ όπου παιζόταν το Behzti δέχθηκε επίθεση και το έργο εγκαταλείφθηκε μετά την πρώτη παράσταση και ποτέ δεν είδε το φως της ημέρας ξανά.
Φυσικά, περιττό να πούμε τι θα γινόταν αν ανέβαινε έργο που θα κορόιδευαν τον Μωάμεθ…. Εφόσον βέβαια βρισκόταν θέατρο διαθέσιμο.
Στο Jerry Springer - The Opera η χριστιανική πίστη αντιμετωπιζόταν με περιφρόνηση και οι χριστιανικές πεποιθήσεις παρωδούνταν με τον πιο γελοίο τρόπο.
Σε κάποια σκηνή εμφανίζεται κάποιος που υποδύεται τον Χριστό να φοράει πάνες, να βρίζει και σε ένα σημείο να λέει ότι είναι "λίγο gay".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου