Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ηράκλειο: Σύλληψη οκτώ (8) ημεδαπών και μιας (1) αλλοδαπής

Σύλληψη οκτώ (8) ημεδαπών και μιας (1) αλλοδαπής για εμπρησμό, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, Αντίσταση, παραβάσεις για τα βεγγαλικά και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κλπ


Αναζητούνται άλλοι τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 30 και 25 ετών



Συνελήφθησαν, προχθές (30-05-2011) τη νύχτα στην πόλη του Ηρακλείου, από αστυνομικούς της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, πέντε (5) νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 17, 16, 19, 15 και 16 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου και της τοπικής Εφορίας Ηρακλείου, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών - Αντίσταση, κατοχή και χρήση βεγγαλικών και βομβών μολότωφ, διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση.

Επίσης συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές, ηλικίας 48, 45 ,30 ετών αντίστοιχα, και μια (1) αλλοδαπή, ηλικίας 52 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Αναζητούνται άλλοι (3) ημεδαποί ηλικίας 24, 30 και 25 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, συμμετείχαν στα επεισόδια και στους βανδαλισμούς των δημόσιων εγκαταστάσεων (ή κατά των αστυνομικών δυνάμεων ανάλογα)

Συγκεκριμένα, προχθές ( 30-05-2011) το βράδυ, οι νεαροί συλληφθέντες συμμετείχαν σε δυναμικής μορφής συγκέντρωση οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας Ο.Φ.Η. στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου Ηρακλείου [Λιοντάρια] με σκοπό την ενίσχυση αιτήματος, για την ανάκληση αρχικής απόφασης μη αδειοδότησης συμμετοχής της ομάδας σε προκριματικούς αγώνες play off της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι συλληφθέντες, μέλη ομάδας συγκεντρωμένων που πορευόντουσαν στην πόλη, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους παραβίασαν την κεντρική θύρα εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του προκάλεσαν πυρκαγιά με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ¨ΜΟΛΟΤΟΦ¨, καθώς και με καπνογόνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές φθορές.

Στη συνεχεία, η πορεία κατευθύνθηκε στο κτίριο Α΄ Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου, όπου αφού παραβίασαν την κεντρική θύρα εισόδου, εισήλθαν στο εσωτερικό και προκάλεσαν πυρκαγιά σε γραφεία και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό του κτιρίου.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση των Διμοιριών Υποστήριξης της Α.Δ. Ηρακλείου για την απομάκρυνση του συγκεντρωμένου πλήθους οπαδών της ομάδας του Ο.Φ.Η. οι συμμετέχοντες στο αναφερόμενο πλήθος, ενεργώντας από κοινού και με ενωμένες δυνάμεις, προκάλεσαν φθορές, ενώ προέβησαν σε βιαιοπραγίες σε βάρος αστυνομικού προσωπικού που συγκροτούσε της Διμοιρίες Υποστήριξης της Α.Δ. Ηρακλείου.

Οι οκτώ (8) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου