Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σύλληψη Τούρκου λαθροδιακινητή και 12 λαθροεποίκων - Ανταλλαγή πυρών στα ελληνο-τουρκικά σύνορα

Την 00:30 ώρα σήμερα (03-06-2011) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και ειδικότερα της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή Ορεστιάδας - Χειμωνίου – Θουρίου, εντόπισαν με τεχνικά μέσα (κάμερα θερμικής απεικόνισης), ομάδα παράνομων μεταναστών να κατευθύνεται από δύο διακινητές στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. 
Ο ένας από τους δύο διακινητές παρέμεινε επί του τουρκικού εδάφους, ενώ ο δεύτερος με πλαστική βάρκα, αφού μετέφερε και αποβίβασε στην ελληνική όχθη του ποταμού δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες, επιχείρησε να επιστρέψει στην τουρκική πλευρά.
Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας, που επέβαιναν σε βάρκα, επενέβησαν για να συλλάβουν τον διακινητή, ο οποίος προέβαλε αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη και να διαφύγει.

Το χρονικό διάστημα, που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλάβουν τον διακινητή και να τον επιβιβάσουν στη βάρκα, ενημερώθηκαν μέσω ασυρμάτου, από τους αστυνομικούς οι οποίοι κατόπτευαν το χώρο με κάμερα θερμικής απεικόνισης, ότι ο δεύτερος διακινητής εμφανίστηκε στην τουρκική όχθη του ποταμού να κρατάει στα χέρια του όπλο (πιθανόν πιστόλι).
Στη συνέχεια, ο ένοπλος διακινητής πυροβόλησε από το τουρκικό έδαφος δυο έως τρεις φορές και από απόσταση 80-90 μέτρων περίπου, κατά των αστυνομικών που επιχειρούσαν τη σύλληψη, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Από τους πυροβολισμούς δεν προκλήθηκε τραυματισμός και ο διακινητής απομακρύνθηκε στο τουρκικό έδαφος.
Συνελήφθησαν, ο πρώτος διακινητής (υπήκοος Τουρκίας) και οι 12 παράνομοι μετανάστες (1 υπήκοος Σιέρα Λεόνε, 3 υπήκοοι Μαρόκου και 8 υπήκοοι Σομαλίας), οι οποίοι με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου