Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

H κυβέρνηση παζαρεύει με την Κομισιόν την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν την αναστολή της διάθεσης μέρους των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, την οποία υπογράφει και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προς τους αρμόδιους επιτρόπους Χοακίν Αλμούνια και Όλι Ρεν με αίτημα την αναστολή παραχώρησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, κίνηση που θα οδηγήσει σε μείωση της αξίας της επιχείρησης άρα και των προσδοκώμενων εσόδων από την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της.
Ετσι η κυβέρνηση ζητά να παγώσει η συγκεκριμένη διαδικασία που έχει κινηθεί κατά της χώρας για την εκχώρηση των λιγνιτικών μονάδων ενόψει της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης το 2012, αλλιώς ίσως αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα σχέδια της για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην εταιρεία.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προτίθεται να διαθέσει το 17% των μετοχών της ώστε να πέσει η συμμετοχή του κράτους από 51% στο 34%. Οι κυβερνητικές εκτιμήσεις, σε περίπτωση διάθεσης του 40% των λιγνιτικών μονάδων που ζητά η Κομισιόν για την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, κάνουν λόγο για μείωση της κερδοφορίας και της αξίας των μετοχών της ΔΕΗ κατά περίπου 30%.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου