Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διπλωματικό θρίλερ στον Έβρο. Υποχώρησε απέναντι στις τακτικές των δουλεμπόρων η Frontex.

nisida
Πυρά δέχτηκε μεικτό κλιμάκιο της Frontex και της ελληνικής αστυνομίας σε νησίδα του Έβρου. Ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες. Απέσυρε η Ελλάδα τις δυνάμεις από την νησίδα για να μην ... εκνευριστούν και άλλο οι Τούρκοι.
Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της Frontex, σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς, εγκαταστάθηκαν σε νησίδα του Έβρου, πολύ κοντά στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να εμποδίσουν την ... απόβαση σε αυτό, τουρκικών δουλεμπορικών, τα οποία αποβίβαζαν εκεί μετανάστες, αφού μπορεί κανείς εύκολα από εκεί να περάσει τα σύνορα.
Όταν οι δυνάμεις της ελληνικής πλευράς τους εμπόδισα, δέχτηκαν τα πυρά των τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι προφανώς ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τους προειδοποιήσουν. Ακολούθησαν και άλλα πυρά, αυτή την φορά στοχευμένα εναντίον των ανδρών της Frontex και της ελληνικής αστυνομίας.

Το περιστατικό όμως δεν τελείωσε εκεί, όταν ακόμη οι διαστάσεις του είχαν να κάνουν με εγκληματικά στοιχεία, δηλαδή του δουλέμπορούς. Όπως όλοι ξέρουν οι σχέσεις των δουλεμπόρων με τον τουρκικό στρατό είναι πολύ ... στενές. Έτσι προφανώς οι τούρκοι δουλέμποροι θα ... τηλεφώνησαν στους φίλους τους, τούρκους στρατιωτικούς και θα τους έκαναν παράπονα. Τότε στο σημείο έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Όταν οι αστυνομικοί και τα μέλη της Frontex βγήκαν από τις θέσεις κάλυψης που είχαν, δέχτηκαν ξανά πυροβολισμούς. Δεν γνωρίζει κανείς εάν αυτοί ήταν από Τούρκους στρατιώτες ή δουλεμπόρους.
Η τουρκική πλευρά, προφανώς θεωρεί την νησίδα ... ουδέτερο έδαφος και γι' αυτό έστειλε εκεί στρατό. Προφανώς όμως δεν θέλει να κλείσουν τα περάσματα των μεταναστών προς την Ελλάδα.
Η χώρα μας -για μία ακόμη φορά - υποχώρησε ατάκτως και απέσυρε τις δυνάμεις της Frontex και της αστυνομίας από την νησίδα. Είναι προφανές ότι ο τουρκικός στρατός, υπερασπίζεται τις ... μπίζνες των δουλεμπόρων. Γιατί άλλωστε έχει κέρδη από αυτές, τόσο σε οικονομικό, όσο και στρατηγικό επίπεδο!
Το συμπέρασμα δεν μπορεί παρά να είναι ένα. Οτι οι δουλέμποροι υπερασπίζονται τα συμφεροντά τους - με την συνεργασία του τουρκικού στρατού - πιο δυναμικά, από ότι η Ευρώπη τα σύνορά της.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου