Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Σκοτωμός ποιος θα πρωτοστηρίξει τον τουρκόφωνο Τύπο

ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο δήμαρχος καταφέρνοντας να αποχωρήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να περάσει το ψήφισμα κατά πλειοψηφία.

Διαμάχη μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο δήμο Αρριανών προκλήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου μήλον της έριδος ήταν το περιβόητο ψήφισμα στήριξης του τουρκόφωνου Τύπου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήγαν προετοιμασμένες στη συνεδρίαση, αφού είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν υπογραφές υπέρ της συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης του επίμαχου θέματος. Έντεκα υπογραφές συγκεντρώθηκαν όσοι δηλαδή και οι σύμβουλοι των παρατάξεων του Μεμέτ Χαλήτ και Σιακήρ Σαδετίν Χουσείν.

Όταν όμως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της παράταξης του Μεμέτ Χαλήτ ζήτησε το λόγο για να προτείνει το θέμα του μειονοτικού Τύπου να συζητηθεί πρώτο, ο πρόεδρος Μουσταφά Ριτβάν δεν του τον έδωσε και προχώρησε στην ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης.


Η συμπεριφορά αυτή του προέδρου δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε κανονικά παρουσία των 16 συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι αφού ψήφισαν τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενέκριναν και το “ψήφισμα στήριξης του τουρκόφωνου Τύπου”.

Το ψήφισμα αναφέρεται στην καταδίκη των εφημερίδων “Γκιουντέμ” και “Μιλλέτ” της Κομοτηνής σε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. λόγω των αγωγών για συκοφάντηση που είχε υποβάλει η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο μειονοτικό δημοτικό σχολείου του Μεγάλου Δερείου. Το Πρωτοδικείο αποφάσισε μάλιστα πως από αυτά τα πρόστιμα θα έπρεπε να πληρωθούνε αμέσως στην Χαρά Νικοπούλου από την μεν Γκιουντέμ 20.000 ευρώ και από την δε Μιλλέτ 30.000 ευρώ. Η Χαρά Νικοπούλου τις προηγούμενες μέρες με κοινοποίηση δικαστικής απόφασης προς τις τράπεζες Ζιραάτ και Εθνική μπλοκάρισε τους λογαριασμούς των εφημερίδων τις οποίες είχε μηνύσει. Έτσι κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί των Χουλιά Εμίν και Τζεμίλ Καμπζά από την Γκιουντέμ και οι λογαριασμοί των Τζενγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ από την Μιλλέτ. Η πράξη κατάσχεσης που έστειλε στις τράπεζες η Χαρά Νικοπούλου, έφτασε στην μεν Γκιουντέμ στις 11-4 και στην δε Μιλλέτ στις 12-4.

Πάντως οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ ότι καπηλεύτηκε το θέμα για προσωπική του προβολή, χωρίς να υπολογίσει και την πρόθεση των άλλων να δηλώσουν τη στήριξή τους στον τουρκόφωνο Τύπο.

xronos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου