Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων!

Θα θέλαμε να φέρουμε στην προσοχή σας ένα θέμα που προέκυψε σε σχέση με τη διοργάνωση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και υπό την αιγίδα του ψευδοκράτους εκδήλωση για φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική κίνηση του ψευδοκράτους για να αναβαθμιστεί διεθνώς, αυτή τη φορά μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων...

Η ιστοσελίδα της εκδήλωσης φιλοξενείται στους διακομιστές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, υπό την αιγίδα της EESTEC : http://www.eestec.ntua.gr/eestec/?p=177

Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, “Η EESTEC είναι ένας οργανισμός από και για φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς πανεπιστημίων και άλλων παρόμοιων ιδρυμάτων της Ευρώπης. Πρωταρχικός στόχος είναι η προώθηση της διεθνούς επικοινωνίας και της ιδέας της πολιστικής ανταλλαγής, καθώς επίσης και τη βελτίωση της τεχνογνωσίας των φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών.
Ο οργανισμός επίσης στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στη βιομηχανία και το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων κρατων.” Θεωρώντας απαράδεκτο να διαφημίζει και να χρηματοδοτεί μια Ευρωπαϊκή οργάνωση, και ιδιαίτερα το Ελληνικό “παρακλάδι” της μια εκδήλωση στο ψευδοκράτος, στείλαμε ένα e-mail παραπονούμενοι στην Ελληνική επιτροπή της EESTEC, απαιτώντας να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα τους την ανακοίνωση της οργάνωσης, να αποχωρήσουν άμεσα από αυτήν και να διακόψουν κάθε δεσμό με την “Local Committee Famagusta” όπως ονομάζεται.

Επικοινωνώντας με εκπροσώπους της EESTEC Ελλάδας, καταγράψαμε τα γεγονότα και τα παραθέτουμε αυτούσια. Το όλο ζήτημα προέκυψε κάπου μέσα στο 2006, όταν ομάδα φοιτητών από την κατεχόμενη Αμμόχωστο (έποικοι και τουρκοκύπριοι) έκαναν αίτηση για ίδρυση τοπικής επιτροπής (LC) στην Αμμόχωστο, με σκοπό τη διενέργεια διαφόρων εκδηλώσεων της EESTEC εκεί. Στην αρχή, όπως μας ομολόγησε το πρώην μέλος του προεδρείου με το οποίο επικοινωνήσαμε, “μη έχοντας πλήρη εικόνα του ζητήματος, και έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποια παιδιά από την Αμμόχωστο”, δεν κατάφεραν να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα, και έτσι έγινε αποδεκτή. Κάπου εκεί ξεκινά η γνωστή (σε μερικούς έστω) Τούρκικη προπαγάνδα, όπου χρησιμοποιούν τις λίστες της EESTEC για να προωθήσουν τα κατεχόμενα ως «ΤΔΒΚ», και να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν πιθανούς τουρίστες παρουσιάζοντας τις παραλίες και τα αξιοθέατα εκεί.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα για οδηγίες, και τους χορηγήθηκαν έγγραφα που περιλάμβαναν ψηφίσματα της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε. τα οποία πιστοποιούσαν την παράνομη φύση τόσο της «ΤΔΒΚ» όσο και του “πανεπιστημίου” εκεί στην Αμμόχωστο. Η μόνη χρήση των εγγράφων αυτών ήταν να παραμείνει η LC Αμμοχώστου στην EESTEC σε “δοκιμαστικό” ρόλο με το σκεπτικό ότι “γνωρίζουμε ότι είστε παράνομοι, αλλά επειδή πιστεύουμε σε μια λύση στο άμεσο μέλλον και είμαστε φοιτητική οργάνωση, δε θέλουμε να σας “τιμωρήσουμε” τώρα και ελπίζουμε σε 2-3 χρόνια θα έχετε εξασφαλίσει κάποιας μορφής νομιμότητα ώστε να μπορείτε να μιλάτε/εκφράζεστε ελεύθερα”. Τέλος, αρκετές φορές προσπάθησαν μέλη της LC Αμμοχώστου με Κυπριακά και Τούρκικα διαβατήρια με υπογραφές της «ΤΔΒΚ» να μεταβούν σε τέτοιες εκδηλώσεις σε άλλες χώρες, χωρίς όμως επιτυχία.

Αυτά που εμείς σαν Ελληνοκύπριοι φοιτητές απαιτούμε, είναι:

1. Την άμεση διαγραφή της “LC Famagusta” από την EESTEC

2. Την άμεση διαγραφή από την ιστοσελίδα του Ε.Μ.Π. της εκδήλωσης στα κατεχόμενα, καθώς και οποιασδήποτε
άλλης πληροφορίας αφορά την “LC Famagusta”

3. Την άμεση καταγγελία της ενέργειας από το Ε.Μ.Π. το οποίο επίσης θα πρέπει στο μέλλον να προτρέψει όχι μόνο Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες, αλλά και όλους γενικά τους φοιτητές να απέχουν από τέτοιες παράνομες εκδηλώσεις, πάντα συμβαδίζοντας όχι μόνο με το προσωπικό και εθνικό δίκαιο, αλλά και τις κατά καιρούς αποφάσεις και ψηφίσματα τόσο της Ε.Ε., όσο και του Ο.Η.Ε.

Πρωτοβουλία ΕλληνοΚύπριων Φοιτητών

apoellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου