Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πρόταση για καθιέρωση επίσημης μουσουλμανικής εορτής που θα αντικατοπτρίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρας της σουηδικής κοινωνίας


Ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι η Σουηδία θα πρέπει να θεσπίσει μία αργία που θα βασίζεται στις μουσουλμανικές ιερές μέρες.

Η Carin Jämtin είναι η Γενική Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Μιλώντας στην εφημερίδα μεγάλου σχήματος Svenska Dagbladet, είπε ότι, αφού το σύνολο σχεδόν των δημόσιων εορτών της Σουηδίας βασίζονται στο χριστιανικό ημερολόγιο, μία από αυτές θα πρέπει να συνδέεται με ένα γεγονός που θα αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πολιτισμική σύνθεση της Σουηδίας.

Κατά την Jämtin το να προστεθεί στις γιορτές της Σουηδίας η γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, θα βοηθούσε να αντικατοπτριστεί ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της σουηδικής κοινωνίας."Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον η Eid, η μουσουλμανική παραμονή των Χριστουγέννων, θα μπορούσε να γίνει επίσημη αργία», είπε στην εφημερίδα Svenska Dagbladet". Δεδομένου ότι η Σουηδία είναι ετερογενής, οι αργίες μας θα πρέπει να αντανακλούν κάποια αίσθηση ότι είμαστε διαφορετικοί."

Ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο ‘Sveriges Radio’ λίγες ημέρες μετά, η Jämtin (φωτο), έκανε πίσω, δηλώνοντας ότι το κόμμα της δεν σχεδιάζει να προβεί σε αναθεώρηση της σειράς των αργιών της Σουηδίας.

"Οχι, δεν θέλουμε περισσότερο αργίες και ως εκ τούτου δεν θέλουμε ούτε κάποια αργία για την γιορτή Eid", δήλωσε η Jämtin. "έχουμε αρκετές γιορτές στην Σουηδία".

Πηγή ΕΔΩ και ΕΔΩ

http://redskywarning.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου