Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εκλεισε ο Δήμος Αγαθονησίου γιατί δεν έχει υπαλλήλους, ενώ οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν το νησί τουρκικό !

Στην μοίρα τους έχουν αφἠσει οι κυβερνώντες μας τα ακριτικά νησιά… Την στιγμή που οι Τούρκοι προκαλούν σε κάθε ευκαιρία και προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τουρκικά ακόμη και κατοικημένα νησιά, η ελληνική πολιτική ηγεσία στρουθοκαμηλίζει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τα αυτονόητα για την χώρα που δήθεν υπηρετεί!

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος γιατί δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο και αναγκάζεται να κάνει όλες τις....
δουλειές του Δήμου.

Το Αγαθονήσι, που από κοινότητα, με τον Καλλικράτη έγινε δήμος, αντιμετωπίζει όχι μόνο τα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετωπίζουν όλοι, αλλά και ένα επί πλέον. Δεν έχει κανέναν υπάλληλο και ο δήμαρχος κάνει όλες τις δουλειές.

Ο ένας δημοτικός υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε, ο γραμματέας έχει πάρει άδεια για λόγους υγείας και ενώ έχει απευθυνθεί στο υπουργείο, δεν θα του αντικαταστήσει τον υπάλληλο που συνταξιοδοτήθηκε, λόγω τρόικας.

«Εάν σε δέκα μέρες δεν μου αποσπάσουν έναν υπάλληλο, εγώ θα κλείσω το Δήμο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχω έναν υπάλληλο στο Δήμο και να κάνω όλες τις δουλειές και με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορώ να μετακινηθώ από το νησί μου. Απευθύνθηκα γραπτώς και προφορικώς στο υπουργείο και για να αντικαταστήσουνε τον συνταξιοδοτηθέντα και μου λένε δεν κάνουμε προσλήψεις λόγω τρόικας.

Μα εγώ δεν έχω κανέναν υπάλληλο τους λέω, αλλά δεν καταλαβαίνουν». Αφού πέρασαν 30 μέρες και δεν έγινε τίποτα έκλεισε τον δήμο και κάνει μόνος του τα επείγοντα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει με τα έργα του ΕΣΠΑ, που ίσως τα χάσει από την αναλγησία της πολιτείας. Καθημερινά δυστυχώς διαπιστώνεται, ότι η πολιτεία έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά της στα προβλήματα των νησιωτών και έχει παγώσει το άρθρο 101 του Συντάγματος.

Έμεινε χωρίς ταχυδρόμο

Μετά τον τραγικό θάνατο του ταχυδρόμου του Αγαθονησίου, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Σάμου, το ταχυδρομικό γραφείο παραμένει κλειστό. Αποτέλεσμα, να μη φθάνει η αλληλογραφία και οι συντάξεις στο Αγαθονήσι. Μετά από παρακλήσεις του δημάρχου Αγαθονησίου κ. Βαγγέλη Κόττορου, ο προϊστάμενος των κεντρικών ΕΛΤΑ τον διαβεβαίωσε ότι θα καλύψει την κενή θέση το εκλιπόντος ταχυδρόμου. Πράγματι ο προϊστάμενος προκήρυξε απόσπαση υπηρετούντος στα ΕΛΤΑ υπαλλήλου στο Αγαθονήσι και μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα στέλνει προσωρινά και αποσπασματικά ένα ταχυδρομικό υπάλληλο για μια ή δύο μέρες, για να διεκπεραιώσει την αλληλογραφία, στραμμένη ολοκληρωτικά στις εντολές της τρόικας.

Σμαράγδα Μουλιάτη
Πατμιακά Χρονικά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕLORA: Την ίδια ώρα, δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Τώρα υποψήφιοι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι, ευτυχώς τους εμπόδισαν οι Έλληνες φαντάροι. Το γεγονός δείχνει ότι κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα παρόμοιο με τα Ιμια και εμείς κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε επιχειρήματα. Μήπως προσλάβουμε και κανά υπάλληλο από την Τουρκία κύριε Ραγκούση;

ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου